Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

Nieuw Snor-boek: Letters! Het werkboek

Nieuw Snor-boek: Letters! Het werkboek


Utrecht, 20170510 -- Na het succes van Letters! Moderne kalligrafie en Handlettering, verschijnt deze maand bij Uitgeverij Snor een praktisch vervolg waarmee je het geleerde meteen in praktijk kunt brengen. In Letters! Het werkboek leert Marjet Slingerland je stap voor stap de fijne kneepjes van de moderne kalligrafie. Vanaf 10 mei is dit boek verkrijgbaar.

Nieuw Snor-boek: Letters! Het werkboekDansende krulletters en handgeschreven lettertypes die zo op een poster kunnen. Pagina’s vol met oefeningen om de beste grip op je pen te krijgen. Plus tips over welke papiersoorten te gebruiken en de ideale manier om op je stoel te zitten als je zwierige letters wilt maken? Handlettering is vooral een kwestie van over de juiste kennis beschikken en (heel) veel doen.

De oefeningen van Marjet Slingerland leren je niet alleen de mooiste kalligrafietechnieken onder de knie te krijgen, maar leren je ook je eigen letterstijl te ontwikkelen. Het werkboek is gedrukt op mooi, speciaal papier zodat je tussen alle aanwijzingen lustig met dikke inkt kunt variëren op de letters van het alfabet. Het werkboek is uitgevoerd als een werkblok (dichtgenaaid aan de bovenkant) met een ‘open’ bovenkant waardoor het blok mooi openvalt.

Over de makers
In de loop van de jaren werd het steeds duidelijker voor Marjet Slingerland wat ze wilde doen: mooie letters schrijven en tekenen, ontwerpen en kalligraferen; zowel in opdracht als voor zichzelf. Marjet verzorgt regelmatig workshops op gebied van handlettering en kalligrafie. Eerder schreef zij het bij Uitgeverij Snor verschenen boek Letters! Moderne Kalligrafie en Handlettering.

Marjet werkte eerder voor onder andere het Algemeen Dagblad, de Libelle, 101 Woonideeën en The Perfect Wedding. Handlettering. Op www.handletteredblog.com houdt ze een blog bij over handlettering.
De fotografie is verzorgd door Lotte van der Zanden van Lott’s.Titelinformatie:
Titel
: Letters! Het werkboek
Auteur:
Studio met Marjet
Fotografie:
Lott’s
Vomgeving
: Studio 100%
ISBN
: 978-94-6314-034-8
Aantal pagina’s
: 96
Formaat
: 297 x 210 mm
Prijs
: €14,99
Verschijnt
: 10 mei 2017Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie