Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

Nederland’s snelste ISP lanceert - krijgt $15 miljoen financiering

Nederland’s snelste ISP lanceert - krijgt $15 miljoen financiering


MAARSBERGEN, 20170517 -- Op 16 mei jl. kondigden optisch apparatuur specialist Fibrolan en Angie een leverancierskrediet aan ter waarde van $15 miljoen voor Angie gigabit projecten in de VS, VK en Nederland. Met de lancering van Angie bij Restaurant Het Bosch tijdens een feestelijke bijeenkomst is Angie officieel de snelste Internet Service Provider voor de particuliere en MKB-markt – ter wereld!

Nederland’s snelste ISP lanceert - krijgt $15 miljoen financieringRestaurant Het Bosch at the Waterfront, gevestigd op Jollenpad 10 in Amsterdam aan het Nieuwe Meer, staat onder leiding van patron-cuisinier Ferry van Houten, een early adopter en dus Extreme Pioneer van Angie. Het Bosch is sinds kort het eerste restaurant ter wereld is met een 10-Gigabit glasvezelverbinding. Als een Angie Fiber Hub beschikt Het Bosch (en de aangrenzende The Waterfront Lounge) in totaal over een onvoorstelbare 4 Gigabit fysieke glasvezelverbinding, opschaalbaar naar 10 Gigabit en zelfs 40 Gigabit. Gasten van Het Bosch kunnen nu alvast -naast heerlijk lunchen en fine dining- ook razendsnel Wi-Fi gebruiken. De komende weken zullen Angie techneuten Het Bosch klaarstomen voor draadloos (Wi-Fi) service met snelheden van mutli-gigabits per seconde – honderden keren sneller dan de gemiddelde snelheid van andere aanbieders. De dienst zal worden aangeboden onder de naam Wireless Extreme.

Er is veel meer gedaan in stilte. Begin juni gaat ook ’s werelds eerste appartementengebouw met een Angie 10-Gigabit glasvezelverbinding “live” – een gebouw aan de Koninginneweg in Amsterdam. Maar ook in Rotterdam gaat Angie live met een 10-Gigabit hub – er wordt nu volop gebouwd aan de Scheepmakerskade (klik hier voor beelden, video’s en verdere informatie). Vanaf medio juni begint Angie ook met de eerste fase van de uitrol van Wireless Extreme, gebaseerd o.a. met op maat gemaakte IgniteNet’s MetroLinq 10G technologie dat gezamenlijk met en speciaal voor Angie is ontwikkeld. Op de drie Angie 10-Gigabit hub locaties wordt gratis toegang verleend voor het testen van de allersnelste draadloos internet ter wereld. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via klantenservice@angiewireless.nl voor gratis Wireless Extreme vouchers om vanaf medio juni te gaan testen.

Voor bedrijven en particulieren in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht heeft Angie groot nieuws. Over enkele weken gaat Angie eindelijk de vergunningsaanvragen doen voor grootschalige uitrol. Het bedrijf verwacht Rotterdam en Amsterdam uitgerold te hebben in oktober en november. Den Haag en Utrecht worden naar verwachting eind 2017 “Extreme”.

De voorverkoopsprijs (voor Extreme Pioneers ofwel early adopters) is onlangs verhoogd van €30 naar €40 per maand. De prijs wordt in de komende maanden verhoogd - naar mate Angie de uitrol vergroot.   

Angie is ook Nederlands enige customer-owned ISP. Het bedrijf is nu gestart met het weggeven van Certificaten van Aandelen in lokale Angie ISP-bedrijven. Dit is een gift aan Extreme Pioneers die -vanwege hun status als early adopter- nu dus mede-eigenaar worden van de meest innovatieve en snelste ISP ter wereld. Rotterdamse Extreme Pioneers kunnen nu al hun Certificaat opvragen via bd.nl@ang.ie. Verder uitleg is beschikbaar in het Informatie Memorandum (Engels). Extreme Pioneers betalen niet voor de certificaten omdat het een bonus is op hun bestelling. Het memorandum beschrijft Wireless Extreme Rotterdam. Extreme Pioneers in andere steden kunnen alvast in het Rotterdamse Informatie Memorandum lezen hoe het eraan toe zal gaan bij hun stedelijke ISP.

Op 8 mei jl. heeft Angie, samen met technologiepartners IgniteNet (Wi-Fi en 60GHz), Elva-1 (10 Gigabit draadloos backbone) en Fibrolan (ultra-intelligente switching) een document gepubliceerd dat direct de telecomwereld op z’n kop heeft gezet. Klik hier voor het document en hier voor het persbericht.

Op 16 mei jl. kondigden optisch apparatuur specialist Fibrolan en Angie een leverancierskrediet op ter waarde van $15 miljoen voor Angie projecten in de VS, VK en Nederland. Klik hier voor het persbericht.

Over Angie

Angie Communications is onderdeel van een internationaal samenwerkingsverband van soortgelijke bedrijven, bestaande uit internationale specialisten en pioniers uit de telecommunicatie-industrie waaronder, Dr. Mahmoud El-Sherif (Group CTO), Gregory Nemitz (Group COO) en Neal S. Lachman (Founder & Group CEO). De Nederlandse projecten worden gerund vanuit het hoofdkantoor in Maarsbergen waar zowel de voormalige eigenaar, Dr. Vishna Kanhai, en de nieuwe eigenaar, Dhr. Andre Vreugdenhil, ook investeerders in Angie zijn.

Angie in Nederland is momenteel bezig met een grondige herstructurering waarbij de juridische structuur zal worden gewijzigd en de dagelijkse leiding overgaat van Neal Lachman en de internationale team naar een lokaal, Nederlands team. In Nederland zijn o.a. Drs. Richard Borsboom (CEO Nederland) en Dhr. Zwier van Puijenbroek (Group CFO) onderdeel van het nieuwe management. 

Bekijk ook de (Engelstalige) video over Wireless Extreme door een Angie investeerder, niemand minder dan Rick Barry, een NBA basketbal legende.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie