Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

Reactie minister Koenders op klimaatbesluit Trump

Datum nieuwsfeit: 02-06-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksoverheid
Zoek soortgelijke berichten

Reactie minister Koenders op klimaatbesluit Trump

Nieuwsbericht | 01-06-2017 | 23:55

"Ik betreur deze stap. Het is een kardinale fout en schadelijk voor burgers wereldwijd, inclusief die in de Verenigde Staten. Het wordt hier in New York en bij de Verenigde Naties door velen als een klap in het gezicht ervaren nu er na jaren onderhandelen een goed en uitvoerbaar akkoord lag. Ik zie hier ook geen enkele wens tot heronderhandeling.

Ik hoop dat de VS zich op dit punt nu niet verder isoleert. De energietransitie moet doorgaan, en NL zal zich hier met de rest van de wereld voor blijven inzetten. Gelukkig willen velen in de VS de energietransitie desondanks doorzetten.

Nederland blijft pal achter het klimaatakkoord staan. En we staan daarin niet alleen. Dat was ook duidelijk bij de G7-top, waar zes grote industriele landen hun onverdeelde steun uitspraken voor klimaatactie. De verandering die in 2015 in Parijs is ingezet is niet te stoppen. Zonder deelname van de VS zal het behalen van de doelstellingen van het Akkoord van Parijs moeilijker worden. Maar niet onmogelijk."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie