Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

Motorrijden komt steeds vaker voor op bucketlists

Motorrijden komt steeds vaker voor op bucketlists


UTRECHT, 20170609 -- Steeds meer Nederlanders hebben motorrijden als een doel op hun bucketlist staan. Dit kwam naar voren uit een onderzoek van Multiscope. Volgens Motorverzekering.nl komt dit door de trend die zich doorzet.

Trend motorrijden zet door
Het rijden op een motor wordt ervaren als een echte beleving. De vrijheid die iemand voelt op een motor, en het genieten van motor onder je waar je overal mee naartoe kan. Daarnaast wordt het rijden op een motor gezien als ‘stoer’. Een motorrijder uit Breukelen zegt het volgende over motorrijden: ‘Sinds dat ik 23 jaar was rijd ik al motor, dat is nu dus al bijna 21 jaar. Ik deed het toen ik jonger was meer om stoer te doen voor mijn vrienden, maar nu geeft het plaatsnemen op een motor me al een geweldig gevoel van binnen. Ik rijd erg graag in het buitenland en zo ben ik drie jaar geleden naar Amerika gegaan. Wat een ervaring was dat, een totaal ander gevoel dan ingesloten te zitten in een blik met vier wielen.”  

Dat deze trend doorzet is onder andere te zien aan het aantal Nederlanders dat afgelopen jaar hun motorrijexamen hebben gehaald. BOVAG heeft gegevens van het CBR geanalyseerd en hieruit kwam naar voren dat het percentage van het aantal behaalde motorrijexamens in 2016 met 12 procent in gestegen ten opzichte van 2015 en 29 procent gestegen in vergelijking met 2014. 

[Aantal behaalde motorexamens]

Aantal behaalde motorexamens (klik voor grotere weergave)

Eén op de vijf zegt ‘motorrijden’
Multiscope heeft samen met MOTORbeurs een onderzoek uitgevoerd onder 1.000 willekeurige Nederlanders. Het doel van dit onderzoek was om te weten te komen wat deze mensen nog zouden willen doen tijdens hun tijd op deze wereld. Door maar liefst 19 procent werd aangegeven dat ze altijd nog eens willen motorrijden. Daarbij ging het om het leren motorrijden en/of een mooie reis te willen maken op een motor.

Deze interesse in het motorrijden, was ook te zien op de jaarlijkse MOTORbeurs in Utrecht. Afgelopen februari behaalde de beurs een bezoekersaantal van totaal 97.820 mensen. Door de jaren heen neemt dit aantal steeds iets toe. In 2016 was het aantal bezoekers bij de Motorbeurs 96.822, in 2015 waren dit er 96.622, in 2014 trok de beurs 90.000 bezoekers en in 2013 bleken dit er 87.000 te zijn.

[Bezoekersaantallen MOTORbeurs ]

Bezoekersaantallen MOTORbeurs (klik voor grotere weergave)

https://www.motorverzekering.nl/motorrijden-komt-steeds-vaker-op-bucketlists/Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie