Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

Promotie: energiezuinigheid en energiezuinige technologieën

Datum nieuwsfeit: 14-06-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Maastricht University
Zoek soortgelijke berichten

Agenda - Promotie Dhr. Sheng Zhong

14 jun 12:00

Promotie Dhr. Sheng Zhong Promotor: prof.dr. B. Verspagen Co-promotor: dr. N. Cantore

“Moving Towards An Energy Efficient Future; Essays on Energy Efficiency, Technology and Development”

Trefwoorden: energiezuinig, technologie, ontwikkeling

In het streven naar duurzame ontwikkeling staat energiezuinigheid centraal. In dit proefschrift wordt een uitgebreid overzicht gegeven van de ontwikkelingen op het gebied van energiezuinigheid en energiezuinige technologieën. Het blijkt dat toename in energieverbruik door groei grotendeels kan worden gecompenseerd door het terugdringen van de energie-intensiteit. Tevens blijkt dat de afname van de totale energie-intensiteit voornamelijk wordt veroorzaakt door het terugdringen van de energie-intensiteit binnen sectoren. We hebben gebruikgemaakt van ‘big data’ met betrekking tot individuele voertuigen en hun eigenaren in Massachusetts, en deze statistisch bewerkt. Zo blijkt dat het herverdelen van nieuwe voertuigen een belangrijke factor is bij het bereiken van een grotere energiezuinigheid van voertuigen en het bereiken van hetzelfde niveau van energiezuinigheid van voertuigen binnen verschillende gemeenten. We hebben ook gebruikgemaakt van ‘big data’ met betrekking tot patenten. Op basis hiervan hebben we aangetoond dat landen waar energiezuinigheid pas laat een thema is geworden over het algemeen minder bijdragen aan de ontwikkeling van energiezuinige technologieën.

De ‘optimal path method’, waarbij gebruik wordt gemaakt van patent-citatienetwerken, kan ook worden toegepast in studies op andere technologische gebieden. Met deze methode kunnen beleidsmakers en investeerders technologische ontwikkelingen volgen en zakelijke mogelijkheden ontdekken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie