Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

Jaarrekening 2016 gemeente Groningen misleidend

Datum nieuwsfeit: 19-06-2017
Bron: LW Verhoef
Zoek soortgelijke berichten

Zie ook Nieuwsbank Crowdfunding: http://www.nieuwsbank.nl/cf/2012/10/14/J001.htm

Jaarrekening 2016 gemeente Groningen misleidend


Boekhoudfraude bij gemeente Groningen opgelopen naar 243 miljoen euro

GRONINGEN, 20170619 -- In de door gemeente Groningen uitgebrachte jaarrekening 2016 en de berichtgeving daarover presenteert het gemeentebestuur een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van 53,6 miljoen euro. Onderzoek van de jaarrekening leert dat in werkelijkheid de gemeente een voordelig saldo had van slechts 2,9 miljoen euro. Ook de jaarrekeningen van voorgaande jaren waren misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde in de jaarrekeningen over de periode 2010-2016 een voordelig saldo van 42,9 miljoen euro. Onderzoek van de jaarrekeningen leert dat in werkelijkheid de gemeente in deze periode een verlies leed van 199,9 miljoen euro. Boekhoudfraude dus van 242,8 miljoen euro.

Deze conclusies volgen uit onderzoek verricht door registeraccountant drs. L.W.Verhoef. Leo Verhoef doet al jarenlang onderzoek naar de kwaliteit van jaarrekeningen en begrotingen van gemeenten en provincies.

Meer informatie over het onderzoek, de uitkomsten en de rapportering aan de gemeenteraad van Groningen is te vinden op www.leoverhoef.nl en meer in het bijzonder in het op de website opgenomen "Dossier: gemeente Groningen".

Meer informatie over de door registeraccountant drs. L.W.Verhoef geconstateerde boekhoudfraudes bij andere gemeenten en provincies en de bevestiging van de uitkomsten van zijn onderzoek, bijvoorbeeld door het (vm) NIVRA, de Raad van Tucht voor Accountants, de Rekenkamer Amsterdam en de Rekenkamer Rotterdam en anderen is eveneens te vinden op www.leoverhoef.nl .Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie