Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiehond vindt inbreker

Datum nieuwsfeit: 19-06-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie
Zoek soortgelijke berichten

Politiehond vindt inbreker


Politiehond vindt inbreker

Laatste update:
19-06-2017 | 16:00

Roermond - Een politiehond heeft gistermorgen ervoor gezorgd dat een 22-jarige inbreker in zijn woonplaats Roermond in zijn kraag is gevat.

Rond kwart voor negen kreeg de politie de melding dat er inbrekers waren gezien bij een woning aan de Wijershoflaan. De inwoonster van het pand kon de patrouille via camerabeelden een goed beeld geven van twee personen die aan haar achterdeur hadden zitten wroeten.

De patrouille kwam het tweetal snel op het spoor. Een van de verdachten, een 14-jarige jongen uit Roermond, dacht te kunnen ontkomen door in de buurt in een vijver te springen. Dat bleek geen slimme zet, want hij kon niet zwemmen. Een agent hielp de jongeman op het droge en rekende hem in.

De andere verdachte was inmiddels in dichtbegroeid hoog struikgewas gedoken. Dat was een pijnlijke ervaring want die zat vol met grote doornen. Een inmiddels ter plekke zijnde politiehond weerstond het struikgewas en even later gaf de verdachte zich over aan de baas van de hond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie