Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hitteplan actief

Datum nieuwsfeit: 19-06-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk
Zoek soortgelijke berichten

Hitteplan actief


Publicatiedatum: 19 jun 2017Het KNMI verwacht voor de regio Hollands Midden een periode met aanhoudende hitte. Deze hitte kan een bedreiging zijn voor de gezondheid, vooral voor ouderen, kleine kinderen, mensen met een chronische aandoening en mensen die sociaal geïsoleerd zijn. Het Nationale Hitteplan is daarom actief in de regio Hollands Midden.
Met de volgende tips blijft de overlast beperkt:

Wat kunt u zelf doen?

Drink voldoende: Zorg ervoor dat u voldoende drinkt, ook als u geen dorst heeft. U drinkt te weinig als u minder plast dan gebruikelijk of als de urine donker van kleur is. Bedenk dat u ook ongemerkt veel vocht verliest door transpiratie. Matig het gebruik van alcohol.
Tip: Zorg dat u altijd een flesje water bij de hand hebt, zeker als u naar buiten gaat of met de auto op pad gaat.

Houd uzelf koel: Draag dunne kleding. Blijf in de schaduw en beperk lichamelijke inspanning, vooral  in de middag (tussen 12 en 16 uur).
Tip: Maak gebruik van de koelere ochtend en avond voor uw boodschappen of wandeling. Neem een (voeten)bad of douche. Zoek verkoeling onder een boom of bij water en slaap niet onder een te warme deken.

Houd uw woning koel: Opwarming van de woning kan worden beperkt door tijdig gebruik te maken van zonwering, ventilator of, indien aanwezig, airconditioning. Zorg voor continue ventilatie door ventilatieroosters open te houden of ramen op een kier te zetten.
Tip: Zorg voor extra frisse lucht door het openen van ramen en/of deuren op tijdstippen dat het buiten koeler is, zoals ‘s avonds, ‘s nachts en ‘s ochtends.

Zorg voor elkaar: Let bij warm weer extra op mensen in uw omgeving die misschien uw hulp kunnen gebruiken. Dat geldt des te meer tijdens de vakantieperiode, wanneer familieleden en verzorgenden weg kunnen zijn.
Tip: Let extra op elkaar bij warm weer en steek een helpende hand toe.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de GGD Hollands Midden: www.ggdhm.nl/thema-s/item/zomer/hitte

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met team Milieu, Hygiëne en Gezondheid via (mhg@ggdhm.nl) of 088- 308 33 81. 

Bron: GGD Midden-Holland

 

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie