Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

Kom in beweging tijdens #beweegopjewerkdag

Datum nieuwsfeit: 07-07-2017
Bron: Beweegopjewerkdag
Zoek soortgelijke berichten

Kom in beweging tijdens #beweegopjewerkdag


Haarlem, 20170707 -- Vandaag 7 juli is het #Beweegopjewerkdag. Op deze dag is het de bedoeling ons meer bewust te worden van onze zittende levensstijl op kantoor en hoe slecht dit is voor de gezondheid. Volwassenen tussen de 18 en 65 jaar zitten gemiddeld 9.6 uur per dag. Nederlanders zitten in Europa het meeste van iedereen! 32,1 procent van de Nederlanders ouder dan 15 jaar zit meer dan 7,5 uur per dag. Elk extra uur dat mensen op een dag zitten, verhoogt hun risico op diabetes type 2 met 22%.

De laatste jaren is al een trend te zien dat werkgevers kantoorruimtes dynamischer inrichten met zit/sta bureaus en ergonomische zitmogelijkheden. De meeste mensen bewegen echter nog veel te weinig tijdens een werkdag. Er zijn, behalve het werken aan een zit/sta bureau, nog een paar simpele adviezen om tijdens de werkuren op kantoor meer te bewegen. Zo is het bijvoorbeeld goed de trap te nemen in plaats van de lift, lopend te telefoneren en wat vaker op te staan om iets te drinken gaan halen. Een ander advies is om wat vaker naar een collega toe te lopen om iets te vragen in plaats van hem of haar een mailtje te sturen. Als al deze adviezen opgevolgd worden en er dus sprake is van meer bewegen op je werk, zal dit de gezondheid en het welbevinden van de werknemer/werkneemster zeker bevorderen.

Voor meer informatie over Beweegopjewerkdag: https://www.beweegopjewerkdag.nl/

Kom in beweging tijdens #beweegopjewerkdagNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie