Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beelden liquidatie Johan van Boxtel in Opsporing Verzocht

Datum nieuwsfeit: 17-07-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie
Zoek soortgelijke berichten

Beelden liquidatie Johan van Boxtel in Opsporing Verzocht


Beelden liquidatie Johan van Boxtel in Opsporing Verzocht

Laatste update:
17-07-2017 | 11:15

Eindhoven - In de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 18 juli worden door politie en het Openbaar Ministerie beelden getoond van de moord op Eindhovenaar Johan van Boxtel.

De 32-jarige Van Boxtel werd in de vroege ochtend van zondag 7 mei op de Memlincstraat in Eindhoven doodgeschoten voor de woning waar hij verbleef. Door de politie werd direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO) met 20 rechercheurs opgericht om het misdrijf te onderzoeken.

Criminele Milieu

Het slachtoffer is een bekende van de politie en we sluiten dan ook niet uit dat de aanleiding voor het schietincident in het criminele milieu moet worden gezocht. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang. De afgelopen periode werden onder andere getuigen gehoord, technische sporen
onderzocht en digitale gegevens geanalyseerd, buurtonderzoek verricht en gesproken met diverse personen in de omgeving van het slachtoffer. Dit alles leverde veel informatie op die verder wordt onderzocht.

Hasselt

We doen een speciale oproep voor mogelijke kijkers uit de omgeving van het Belgische Hasselt.
Uit het onderzoek is gebleken dat Johan van Boxtel op woensdagavond 3 mei naar Hasselt is vertrokken en daar ook de nacht heeft door gebracht. De politie wil graag weten of er een mogelijk verband is tussen dit bezoek en de moord enkele dagen later. We zijn dan ook specifiek op zoek naar
getuigen die Johan mogelijk in Hasselt hebben gezien of informatie hebben wat hij daar heeft gedaan en wie hij ontmoet heeft.

Opnames OV

Opsporing Verzocht

Tegelijkertijd denkt de politie dat er ook in Nederland nog steeds mensen zijn die mogelijk iets weten dat met de moord te maken heeft en die zich nog niet gemeld hebben. Mogelijk ook omdat zij niet beseffen dat hun informatie cruciaal kan zijn bij het oplossen van dit vreselijke misdrijf.

Daarom wordt in de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 18 juli mede met instemming van de nabestaanden uitgebreid aandacht besteed aan deze zaak. In de uitzending worden onder andere indringende beelden vertoond van camera's in de straat van het moment dat er op Johan wordt
geschoten. Daarop zijn onder andere de vermoedelijke daders te zien. Ook wordt een reconstructie gemaakt van de laatste periode in zijn leven.

De uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdag 18 juli om 20.30 uur te zien op NPO 1. De herhaling is woensdag 19 juli om 11.40 uur te zien op NPO 2. De uitzending is ook via internet terug te kijken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie