Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

“In den beginne" in de baarmoeder

Datum nieuwsfeit: 14-09-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Maastricht University
Zoek soortgelijke berichten

Agenda - “In den beginne" in de baarmoeder

14 sep 20:00

Studium Generale | Lezing“In den beginne" in de baarmoeder

Waar heb je negen maanden van je leven doorgebracht zonder er iets bewust van te hebben meegekregen? Antwoord: in de baarmoeder. Als dit orgaan er niet zou zijn, zou je niet bestaan. Alles wat je in je natuurlijke staat bent, is gevormd in dit ontwerpbureau.

Ondanks het levensbelang van de baarmoeder is het functioneren ervan nog bij velen grotendeels onbekend. Schoot wil daar verandering in brengen en behandelt vanavond vragen als: Hoe verloopt een zwangerschap in de baarmoeder? Waarom gaat dat soms niet volgens het boekje? Hoe werkt het als er meerdere foetussen zijn? Wat gebeurt er in de baarmoeder tijdens een menstruatie? Dick Schoot schreef samen met ‘de geïnteresseerde leek’ Wim Daniëls onlangs het boek De baarmoeder.

Deze lezing sluit aan bij Musica Sacra Maastricht kunstenfestival. Thema van dit festival dit jaar is: 'In het begin'. Kijk voor meer info op: www.musicasacramaastricht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie