Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

‘Waste train’ voor snelle verwerking afval Sint Maarten

Datum nieuwsfeit: 02-10-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksoverheid
Zoek soortgelijke berichten

‘Waste train’ voor snelle verwerking afval Sint Maarten

Nieuwsbericht | 02-10-2017 | 12:31Een ‘waste train’ op Sint Maarten gaat zorgen voor een effectieve en snelle verwerking van de afvalberg na orkaan Irma. Over het eiland gaan veegwagens, kleine graafmachines, een grijpkiepauto en een spuitlansvoertuig voor desinfectie achter elkaar rijden om het afval op te ruimen. Dat is essentieel met het oog op de risico’s van het afval voor de volksgezondheid.

Naar verwachting is de 'waste train' in de loop van de volgende week volledig operationeel. In de tussentijd wordt getraind met het gebruik van de spuitlanswagen. Dit gebeurt onder leiding van een expert. Ook is er een verkenning van de routes.

Op verzoek van minister Emmanuel van VROMI is al het benodigde materieel door de Nederlandse ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Infrastructuur en Milieu naar het eiland gestuurd. Een groot deel van de ‘waste train’ is met een Antonov-toestel overgebracht. Het resterende materiaal wordt vanuit Curaçao per schip naar Sint Maarten aangevoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie