Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

Bouwkundigen kijken vaker naar nieuwe baan dankzij aantrekken economie

Datum nieuwsfeit: 12-10-2017
Bron: Bouwjobs.nl
Zoek soortgelijke berichten

Bouwkundigen kijken vaker naar nieuwe baan dankzij aantrekken economie


Arbeidsmarktonderzoek bouw: gevoel van baanzekerheid neemt toe en kwart van de bouwkundigen verwacht huidige werkgever binnen één jaar te verlaten

ROOSENDAAL, 20171012 -- Volgens cijfers uit het arbeidsmarktonderzoek bouw, uitgevoerd door Bouwjobs.nl, blijkt dat 26% van de bouwkundigen verwacht om uit eigen beweging zijn/haar huidige werkgever binnen één jaar te gaan verlaten. Meest voorkomende redenen zijn een kortere reistijd en betere arbeidsvoorwaarden.

Niet alleen de reistijd (28%) en de arbeidsvoorwaarden (27%) zijn redenen om uit te kijken naar een nieuwe werkgever, maar ook onvrede in de huidige baan (24%) en een volgende stap in de carrière of promotie (20%) worden vaak genoemd. 

33% van de bouwkundigen voelt meer baanzekerheid dan een jaar geleden, terwijl 22% juist minder baanzekerheid voelt. 45% van de respondenten geeft aan hier geen verandering in gemerkt te hebben in de laatste 12 maanden. Slechts 9% van de bouwkundigen houdt rekening met een ontslag op korte termijn vanwege economische omstandigheden, becijfert Bouwjobs.nl

Uit het onderzoek blijkt verder dat ongeveer een kwart (24%) van de bouwkundigen graag gebruikt maakt van een bureau bij het vinden van een nieuwe baan, 15% geeft aan dit per definitie niet te doen. Als ze een bureau gebruiken dan vinden zij het met name belangrijk dat deze relevante vacatures heeft (40%) en een gelijkwaardige gesprekspartner kunnen zijn (37%). 

[Bouwkundigen kijken vaker naar nieuwe baan dankzij aantrekken economie]


Het onderzoek werd uitgevoerd onder 253 bouwkundigen uit de database van Bouwjobs.nl.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie