Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mito Medical Products uit Venlo ontwikkelt een nieuwe screeningsmeth..

Datum nieuwsfeit: 13-10-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: LIOF
Zoek soortgelijke berichten

Mito Medical Products uit Venlo ontwikkelt een nieuwe screeningsmeth..


13 oktober, 2017
Mito Medical Products uit Venlo ontwikkelt een nieuwe screeningsmethode voor het opsporen van borstkanker.
Deze methode, genaamd Delseni, zal in staat zijn om pijnloos en zonder gebruik van schadelijke röntgenstraling borstkanker in een vroegere fase dan momenteel gebruikelijk te diagnosticeren bij zowel oudere alsook ook jongere vrouwen. Een gezamenlijke financiële impuls van Chemelot Ventures, GMK - Gesellschaft für Markt und Kapital uit Zug, Zwitserland, Kickstart Venlo en LIOF maken de doorontwikkeling en marktintroductie van de ‘Delseni’ mogelijk. Huidig onderzoek naar borstkanker Een op de acht vrouwen wereldwijd wordt gediagnostiseerd met borstkanker. In Nederland krijgen sinds 1990 alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar elke twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. In dit bevolkingsonderzoek worden röntgenfoto’s gemaakt, de mammografie Bij vrouwen jonger dan 50 jaar is de dichtheid van het borstweefsel zo hoog dat mammografie niet goed ingezet kan worden. Een mammografie is vaak pijnlijk en potentieel schadelijk voor de gezondheid gezien het gebruik van röntgenstraling. ‘Delseni’: nieuwe screeningsmethode MITO Medical Products heeft de ‘Delseni’ ontwikkeld, een nieuwe methode die het mogelijk maakt om ook vrouwen jonger dan 50 jaar te screenen op het aanwezig zijn of ontstaan van borstkanker, zelfs al in een zeer vroeg stadium. Deze nieuwe methode werkt op basis van de vasculariteit (bloedvatvorming) in de borst, Belangrijke voordelen zijn verder dat de methode pijnloos is en volstrekt onschadelijk voor de gezondheid. De ‘Delseni‘ wordt in samenwerking met een gerenommeerd Nederlands academisch instituut ontwikkeld en momenteel in pre-klinische studies nader onderzocht. Financiering maakt groei mogelijk De financiële impuls van Chemelot Ventures, GMK - Gesellschaft für Markt und Kapital, Kickstart en LIOF maakt de doorgroei van preklinische testen naar marktrijp product mogelijk. Ook kan Mito Medical Products hiermee het benodigd personeel aantrekken voor de voorbereiding van de marktintroductie. Ton Kleeven, directeur van Mito: “We hebben nu een solide financiële basis met professionele investeerders. Investeerders die zich sterk maken om samen met ons de doorontwikkeling en markintroductie van ‘Delseni’ tot een succes te maken.”
Vlnr: Liesbeth Litjens (Kickstart Venlo), Patrick Claessen (Chemelot Ventures), Ton Kleeven (MITO), Gaby Zandbergen (LIOF)
ul.list-inline {
display: inline-block;
margin: 0px;
padding: 0px;
}

ul.list-inline li {
padding: 0px;
list-style-type: none;
margin-right: 10px;
display: inline-block;
}
ul.list-inline li a {
border:none !important;
}
13 oktober, 2017
Mito Medical Products uit Venlo ontwikkelt een nieuwe screeningsmethode voor het opsporen van borstkanker.
Lees verder
4 oktober, 2017
CrossRoads: laatste call
Lees verder
4 oktober, 2017
Green and Smart Mobility tour
Lees verder
28 september, 2017
LIOF ondersteunt Spoorcongres 2017
Lees verder
← Vorige1 (huidige)234567…34Volgende →

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie