Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

Geen bazen of managers en tóch een ISO-certificering

Datum nieuwsfeit: 09-11-2017
Bron: Energized.org
Zoek soortgelijke berichten

Geen bazen of managers en tóch een ISO-certificering


Kwaliteitsbelofte op basis van Holacracy

AMERSFOORT, 20171010 -- Op 9 november 2017 reiken organisatiecoaches Koen Bunders en Diederick Janse het ISO9001:2015 certificaat uit aan PRO6 managers. Bij PRO6 managers hebben ze het werk georganiseerd op basis van Holacracy. Dus hoewel de naam anders doet vermoeden werken bij PRO6 managers geen bazen of managers. Het werken volgens de regels en processen van Holacracy bevalt goed en geeft de medewerkers veel ruimte en vrijheid. De ISO-norm vraagt veel helderheid van processen in een organisatie. Waar veel organisaties daar problemen verwachten is het PRO6 managers gelukt om de verbinding te maken.

Kwaliteitsborging versus vrijheid op de werkvloer
ISO9001:2015 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Het beschrijft waar een organisatie minimaal aan zou moeten voldoen om het mogelijk te maken dat processen worden beheerst en producten systematisch worden verbeterd.

Mayella van Vliet van PRO6 managers: “Bij ons mogen medewerkers zelf bepalen hoe ze hun werk aanpakken. We moesten in het vormgeven en vastleggen van het kwaliteitssysteem altijd zoeken naar de balans tussen vastleggen dát iets gedaan wordt, maar niet tot nauwelijks vastleggen hoé iets gedaan moet worden.”

De organisatie is zelforganiserend ingericht op basis van Holacracy. Holacracy kan gezien worden als nieuw gereedschap om snel organisaties te bouwen en aan te passen aan telkens veranderende omstandigheden - en dat zonder management. Koen Bunders (Energized.org) hielp PRO6 managers om dit gereedschap te hanteren: "ISO 9001 wordt ook wel versimpeld weergegeven met 'zeg wat je doet, doe wat je zegt, bewijs het' en daar continu op verbeteren. Holacracy helpt bij het expliciet maken wat het werk is (zeggen wat je doet). Ook helpt dit gereedschap in de uitvoering te sturen als dat nodig is. Dat PRO6managers het ISO certificaat heeft verdiend bewijst dat zij doen wat zeggen. Een felicitatie waard!”

[Geen bazen of managers en tóch een ISO-certificering]

Uitreiking ISO-certificaat
Op 9 november 2017 is het ISO certificeringsevent van PRO6managers. Niet alleen worden dan de opgedane ervaringen gedeeld, maar vinden er ook een aantal interessante workshops plaats. Namens Energized.org zullen Koen Bunders en Diederick Janse het een en ander toelichten over Holacracy. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Wil je ook komen, mail dan razendsnel naar (event@pro6managers.nl). Deelname is kosteloos. Het programma is te vinden op de website van PRO6 managers.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie