Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

Arjan Erkel start theatertour over zijn ontvoering in Dagestan

Datum nieuwsfeit: 14-11-2017
Bron: arjanerkel.nl
Zoek soortgelijke berichten

Arjan Erkel start theatertour over zijn ontvoering in Dagestan

Met een try out in theater Walhalla in Rotterdam begint Arjan Erkel 14 november aan zijn eerste theatertoer door Nederland. In zijn muzikale theatervoorstelling “Vrijheid van Denken en Doen” neemt Erkel zijn publiek mee naar de wanhopige situatie waarin hij 607 dagen verkeerde nadat moslimrebellen hem ontvoerden in Dagestan tijdens zijn werk voor Artsen zonder Grenzen.

Het is niet alleen een boeiende voorstelling over verdriet, eenzaamheid, veerkracht en vechtlust maar ook een verhaal vol humor en zelfspot. Ging Arjan Erkel te ver in zijn verbinding met zijn ontvoerders door met hen te boksen, hen sekstips te geven en hen zo ver te krijgen hem een kalashnikov in zijn handen te drukken of was dit een puur staaltje overlevingsdrang.

Tijdens zijn gevangenschap spookten bekende nummers over het leven achter tralies zoals ‘Green Green Grass of Home’ van Tom Jones en ‘Folsom Prison Blues’ en ‘San Quentin’ van Johnny Cash door zijn hoofd en boden hem steun, troost, kracht en energie. En toen zelfs zijn ontvoerders ‘Oerendhard’ van de band Normaal fonetisch mee gingen zingen werd dit zijn lijflied. Erkel wilde vrijkomen en weer oerendhard door. Niet voor niets begeleidt Jan Wilm Tolkamp, de laatste gitarist van de band Normaal, Erkel tijdens zijn tournee.

De regie is in handen van Eva-lise Geerlings. Arjan Erkel: ”Samen hebben wij er een inspirerende en pakkende voorstelling van gemaakt die het publiek zal vasthouden tot het einde. Daarnaast is het een mooi voorbeeld over hoop, moed, kracht en wendbaarheid. Facetten die wij hard nodig hebben in deze wereld die steeds meer onderhevig is aan veranderingen.’

Kijk voor de speeldata op arjanerkel.nl

November 2017: Amsterdam, Zutphen en Sittard-Geleen

December 2017: Heerhugowaard

Januari 2018: Dinxperlo, Amsterdam, Spijkenisse, Leeuwarden, Coevorden, Papendrecht, Heerlen, Hoofddorp

Februari 2018: Assen, Amstelveen, Zaandam, Hoorn, Alphen a/d Rijn, Zwolle, Drachten

Maart 2018: Zoetermeer, Enschede, Raalte, Venlo, Rijssen, Lochem

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie