Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

Hedy d 'Ancona reikt Afasieprijs 2017 uit

Hedy d 'Ancona reikt Afasieprijs 2017 uit


Dit is ...."DINGES!" is een portret van vier winnaars van de Afasieprijs 2017, die gisteren in de Balie te Amsterdam de prijs ontvingen.

Amsterdam, 20171114 -- Hedy d'Ancona leidde de vertoning van Dit is ...."DINGES!" in met een verhaal over hoe spreken met en luisteren naar haar man veranderde door afasie. De afasie was het gevolg van een beroerte 13 jaar gelden. Bij een vraaggesprek vertelden de winnaars over hun leven met afasie en hoe ze het prijsgeld van zesduizend Euro zullen gebruiken om in 2018 vier openbare colleges en een publieksevenement te organiseren om de gewaarwording en maatschappelijke acceptatie van afasie te vergroten.

Hersenletsel treft zo'n130.000 Nederlanders ieder jaar. Niet aangeboren hersenletsel (NAH) verandert het leven compleet van iedereen. De vereniging Hersenletsel.nl is er voor getroffenen en hun naasten. Het streven is om kennis over en het maatschappelijke begrip voor hersenletsel te vergroten.  Door onbekendheid ontvangt slechts 10% van de Nederlanders, die hersenletsel oploopt, specialistische revalidatie! Met zesduizend leden is Hersenletsel.nl de grootste vereniging voor NAH getroffenen in Nederland.

Ook in de regio Noord-Holland zijn bewustwording en belangenbehartiging speerpunten voor Hersenletsel.nl. De vereniging heeft de Prijsvraagafasie ingevoerd om NAH brede maatschappelijke aandacht te geven. Samen met hoofdsponsor Logoclicks reikt Hersenletsel.nl Noord-Holland dit jaar een prijs van € 6.000 uit. Deze Prijsvraagafasie is geen eenmalige actie. Besloten is dit de prijsvraag uit te schrijven in 2018 en volgende jaren. Hersenletsel.nl roept bedrijven, instellingen en organisaties in Noord-Holland op zich te melden als sponsor of als deelnemer.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie