Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hennepkwekerij opgerold na anonieme tip

Datum nieuwsfeit: 14-11-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie
Zoek soortgelijke berichten

Hennepkwekerij opgerold na anonieme tip


Hennepkwekerij opgerold na anonieme tip

Laatste update:
14-11-2017 | 14:25

Lage Mierde - In een bovenwoning in Lage Mierde hebben we dinsdag 14 november een hennepkwekerij opgerold. De bewoner van het pand werd aangehouden.
Naar aanleiding van een anonieme tip onderzochten wij de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij in een woning aan het Dorpsplein in Lage Mierde. Dit resulteerde dinsdagochtend in een bezoek aan het pand, waar we op een bovenverdieping een hennepkwekerij met zo’n 600 planten aantroffen. De kwekerij werd ontmanteld en de aanwezige bewoner is aangehouden voor verder onderzoek. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De gemeente Reusel-De Mierden onderzoekt de mogelijkheid om het pand te sluiten.

Risico's en schade

Mocht zich een hennepkwekerij bij jou in de buurt bevinden, dan loopt je risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.
Vermenging onder- en bovenwereld

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen. 
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

De hulp van burgers is echter eveneens van groot belang. Ruik je henneplucht en denk je dat er een hennepkwekerij in je buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Lees meer over illegale hennepteelt op politie.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie