Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groot geldbedrag in afzuigkap aangetroffen tijdens hennepruimactie

Datum nieuwsfeit: 14-11-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie
Zoek soortgelijke berichten

Groot geldbedrag in afzuigkap aangetroffen tijdens hennepruimactie


Groot geldbedrag in afzuigkap aangetroffen tijdens hennepruimactie

Laatste update:
14-11-2017 | 15:06
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg - Het Hennepteam van het politiedistrict Hart van Brabant heeft maandag 13 november 2017 tijdens een integrale actie in samenwerking met de gemeente Tilburg in een woning in de wijk Wandelbos circa 13 kilo aan henneptoppen gevonden. Verder werd tijdens de daarop volgende zoeking onder leiding van de rechter-commissaris maar liefst ruim 100.00 euro aan contant geld aangetroffen, het grootste deel in de afzuigkap. De drugs en het geld zijn in beslag genomen.
De politie kreeg een anonieme tip dat in een woning in de wijk Wandelbos mogelijk een hennepkwekerij zou zitten.  Volgens de melder waren de rolluiken altijd naar beneden en voorkomen zwarte lamellen inkijk. Er zou niemand wonen. Agenten van het Hennepteam stelden een onderzoek in. Er was niemand in het pand aanwezig. In de schuur en in de woning werden 15  zakken en sealbags  met henneptoppen aangetroffen.

 

RC Zoeking

Vervolgens werd in overleg met de Officier van Justitie onder leiding van de rechter-commissaris verder gezocht. Er werden op diverse plaatsen stapeltjes bankbiljetten aangetroffen. Het ging onder meer om buitenlandse valuta. Tijdens het onderzoek in de keuken werd in de afzuigkap boven de metalen roosters  een grote stapel bankbiljetten aangetroffen. Al de drugs en het geld werden in beslag genomen. Het gaat om ruim 100.000 euro.  Het Hennepteam stelt samen met een financieel rechercheur een nader onderzoek in naar de personen die bij drugs en het aangetroffen geld betrokken zijn.
 
Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:
via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999.

 

 

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie