Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afsluiting Blokhuisplein van 20 november t/m 10 december

Datum nieuwsfeit: 14-11-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leeuwarden
Zoek soortgelijke berichten

Afsluiting Blokhuisplein van 20 november t/m 10 december


Publicatiedatum: 14 nov 2017Het Blokhuisplein krijgt een ware metamorfose. Door het plein anders in te richten, gaat de Blokhuispoort straks meer bij de binnenstad horen. Er wordt druk gewerkt om het nieuwe plein nog dit jaar gereed te hebben.Afsluiting

De straten die op het Blokhuisplein uitkomen worden opnieuw aangesloten op het plein. Om dat goed te kunnen doen moet het gebied een aantal weken verkeersvrij zijn. Daarom wordt het Blokhuisplein tijdelijk afgesloten.

•    Afsluiting van maandag 20 november t/m zondag 10 december
•    Automobilisten en fietsers worden met borden omgeleid
•    Voetgangers kunnen op bepaalde plekken wel het gebied in
•    De Blokhuispoort blijft toegankelijk
•    Parkeergarage Oosterstraat is te bereiken

Ontwerp van wijkpanel

Het ontwerp voor het nieuwe Blokhuisplein is van de kunstenaars Tilly Buij en Gerard Groenewoud. In opdracht van het Wijkpanel Binnenstad gaven zij het plein een nieuwe uitstraling. De bestrating, verlichting en indeling van de ruimte worden anders waardoor het plein rustiger gaat ogen.

Tegelpuzzel

Op het plein komen grote tegels in vijftien verschillende vormen en vijf verschillende kleuren. Door al die vormen en kleuren is het voor de bouwers een hele puzzel om het plein in elkaar te leggen. In de tegels zitten silhouetten van vogels. Als u straks van bovenaf op het plein kijkt, ziet u een zwerm vogels. De werkzaamheden aan het Blokhuisplein duren tot eind december 2017.

 

 

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie