Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hennepkwekerij door helikopter ontdekt

Datum nieuwsfeit: 14-11-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie
Zoek soortgelijke berichten

Hennepkwekerij door helikopter ontdekt


Hennepkwekerij door helikopter ontdekt

Laatste update:
14-11-2017 | 16:29

Utrecht - Een door de politiehelikopter ontdekte hennepkwekerij werd dinsdag 14 november op de Fregatstraat opgerold. Een man werd direct aangehouden.
Tijdens surveillance en ook voor en na gerichte acties van de politiehelikopter, wordt er regelmatig vanuit de lucht een hennepkwekerij gespot. Deze woningen en andere panden stralen opvallend veel warmte uit en wijzen daarmee vaak op de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Zo werd ook een hennepkwekerij in een woning aan de Fregatstraat ontdekt, die dinsdagochtend 14 november door de politie opgerold werd. Een 44–jarige man werd aangehouden.

Stroom illegaal afgetapt

De 342 hennepplanten waren bijna klaar om geoogst te worden en worden vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt en de voorziening was op een brandgevaarlijke manier aangelegd. Twee jaar eerder werd hier ook al een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Locoburgemeester Victor Everhardt heeft de woning per direct gesloten op grond van de Opiumwet. Er was sprake van een zeer gevaarlijke situatie in het pand. De woning werd niet meer bewoond. 

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie