Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

Sophie Hilbrand wint NVVS Seks en Media Prijs 2017 met Hotel Sophie

Sophie Hilbrand wint NVVS Seks en Media Prijs 2017 met Hotel Sophie


--- EMBARGO TOT 24-11-2017 17:15---

Sophie Hilbrand wint NVVS Seks en Media Prijs 2017 met Hotel Sophie, aflevering Ouderen en seksualiteit


UTRECHT, 20171124 -- De jury koos deze inzending uit drie genomineerden. Volgens de jury sprong Hotel Sophie ertussenuit, omdat een onderbelicht onderwerp in de seksualiteit eindelijk eens goed bespreekbaar wordt gemaakt: seks op oudere leeftijd. Hilbrand weet op de juiste toon en met zorgvuldigheid een sfeer te creëren waarin deelnemers hun persoonlijke verhalen delen, zonder gene. Die persoonlijke verhalen worden door een deskundige in context geplaats. De jury is van mening dat hiermee een taboe doorbroken wordt.

[Sophie Hilbrand wint NVVS Seks en Media Prijs 2017 met Hotel Sophie] Hilbrand laat de twee andere genomineerden achter zich:

  • Gehring & Ketelaars i.s.m. Gian van Grunsven met Sexiety. Een prachtig theaterstuk, waarin het publiek op een creatieve en inspirerende manier wordt meegenomen op een zoektocht naar seksuele groei. Met mini-colleges seksuele voorlichting voor gevorderden.
  • Anne van Campenhout met haar documentaire My Fucking Problem. Een persoonlijke zoektocht, waarin de kijker Anne’s worsteling voelt die ontstaat als penetratie niet lukt. En dat in een tijd waarin seks gereduceerd lijkt te zijn tot penetrerende seks. Een documentaire die raakt.

Klik hier voor de aflevering van Hotel Sophie - Ouderen en seksualiteit.

De Seks & Media Prijs wordt sinds 2010 jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS). Middels de Seks & Media Prijs wil de NVVS pers en programmamakers aansporen om goed gedoseerde, degelijke en gebalanceerde informatie te verstrekken over seksualiteit. Inzendingen worden beoordeeld door een jaarlijks wisselende jury.

Het volledige juryrapport van de Seks & Media Prijs 2017, waarin ook op andere van de 21 inzendingen ingegaan wordt, is hier te vinden: https://www.nvvs.info/images/Juryrapport_SMP_2017_-_Finaal.pdf

De Seks & Media Prijs werd de afgelopen jaren gewonnen door:


Vanaf vandaag kunnen artikelen, programma’s en internetproducties worden ingezonden voor de Seks & Media Prijs 2018. Ook kunstenaars die werk hebben gemaakt rondom het thema seksualiteit worden uitgenodigd dit te doen.

Meer informatie over de prijs is te vinden op: https://www.nvvs.info/professionals/awards/seks-media-prijs.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie