Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

Kunstenaarsdorp Ruigoord viert Sinterklaas met Bonte Piet

Kunstenaarsdorp Ruigoord viert Sinterklaas met Bonte Piet


RUIGOORD, 20171122 -- Al sinds de vroege jaren ’90 is het een Ruigoords gebruik om Sinterklaas te vieren met Pieten in een veelheid aan kleuren en kleurschakeringen. In 1990 is Jinny Thielsch, de vrouw van Gerben Hellinga, schrijver en mede-oprichter van kunstenaarsdorp Ruigoord, hiermee begonnen. Toen al konden wij de racistische connotatie van Zwarte Piet niet verdragen, en bovendien vonden we de Bonte Pieten veel vrolijker en gezelliger.

Toen we begonnen met dit alternatieve kinderfeest was het alleen voor onze eigen kinderen en die van vrienden. Nadat het dorp onbewoonbaar was verklaard in het begin van dit millennium en de Ruigoordse huizen ateliers werden, is de Sint traditie een tijdje gestaakt.  

In 2014 hebben we deze traditie weer nieuw leven in geblazen. Wij benaderen het Sinterklaasfeest nu als openbaar evenement. Ouders kunnen hun kinderen (gratis) online aanmelden. We merken dat ieder jaar de aandacht voor deze alternatieve viering groter wordt, want dit jaar zijn we helemaal vol gereserveerd en is er een grote wachtlijst.  

De grote aandacht dit jaar is, los van het tijdsgewricht, waarschijnlijk ook deels te danken aan het enorme succes van het Kindermuziek Festival, dat afgelopen zomer voor het eerst op Ruigoord georganiseerd werd en binnen 48 uur was uitverkocht. De organisators daarvan, de bekende kindertheaterfamilie Link uit Bergen (bekend van Samba Salad), zijn tevens de drijvende krachten achter de hernieuwde Ruigoordse Sinterklaas viering. Vader Herman Link speelt Sint, terwijl dochter Maya Link de organisatie voor haar rekening neemt. Maya is tevens atelierhouder in Ruigoord en als programmeur en organisator bij meerdere artistieke producties van het dorp betrokken.

Sinterklaasfeest    op    Ruigoord    
29    november    14:00    –    18:00    
Volgereserveerd    
    
www.ruigoord.nl    
www.sambasalad.nl    
www.mayalink.nl    
Event:    https://www.facebook.com/events/404338886650590/   

Kunstenaarsdorp Ruigoord viert Sinterklaas met Bonte PietNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie