Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

‘Onderwijs is topsport en de docent is een top-coach

Datum nieuwsfeit: 30-11-2017
Bron: Hartkracht
Zoek soortgelijke berichten

‘Onderwijs is topsport en de docent is een top-coach


Ex-topschaatster schrijft boek over presteren onder druk in het onderwijs

LANGERAAR, 20171130 -- Van leerlingen en leerkrachten worden topprestaties verwacht, ongeacht de omstandigheden. Als voormalig schaatskampioene weet Sandra Voetelink hoe je – ook in het onderwijs – kunt blijven presteren onder hoge druk. Ze schreef een boek waarin ze die ervaring inzet om docenten én hun leerlingen te laten excelleren: Stressloos leren. Haar boek verschijnt 7 december bij uitgeverij Panta Rhei. “

Hoge werkdruk en stakingen in het onderwijs zijn actueel, passend onderwijs past nog steeds niet. Er is teveel stress voor de leerkracht, maar ook voor de leerling. Willen we dat elke leerling zich optimaal kan ontwikkelen, dan is verandering noodzakelijk. Positieve aandacht voor de leerkracht is van belang. De leerkracht is immers de kracht achter de leerling. Wat de leerkracht is voor de leerling is vergelijkbaar met de invloed van de top-coach op de topsporter.

[Ex-topschaatster schrijft boek over presteren onder druk in het onderwijs] Onderwijs en topsport hebben veel overeenkomsten. Hoe verschillend deze twee werelden ook mogen lijken, in beide gevallen staat presteren centraal. Bij topsporters draait alles om het vinden van de optimale balans om te presteren, voor veel leerlingen is dat vaak niet het geval. Het is de kunst is om die balans te leren houden in een wereld die om prestaties draait.

Sandra Voetelink (Heerhugowaard, 1970) werd bekend als topschaatsster. Van 1989 t/m 1994 maakte zij deel uit van de kernploeg. Ze werd meermalen Nederlands kampioen, deed mee aan EK’s en WK’s en kwam uit op de Olympische Spelen. Na haar carrière ging ze verder met coachen en training geven, eerst in de sport, later in het onderwijs. Ze volgde verschillende studies en ontdekte op welke wijze leerkrachten en leerlingen dat docenten elke dag opnieuw geacht worden een topprestatie te leveren.

In haar boek legt Sandra Voetelink verbanden tussen haar eigen ervaringen uit de topsport en de dagelijkse praktijk in het onderwijs. Ze geeft handvatten om met stress om te gaan. Welke tools heb je hiervoor nodig en hoe haal je het beste uit jezelf en de leerlingen?

Haar boek verschijnt 7 december, bij Uitgeverij Panta Rhei. Wilt u een exemplaar ontvangen of nadere informatie dan kunt u contact opnemen met Sandra Voetelink.

Sandra Voetelink is coach en trainer stressreductie en talentontwikkeling binnen haar bedrijf Hartkracht en auteur van Stressloos leren, de weg naar optimale talentontwikkeling.

www.lerenvanuitjehart.nl

www.stressloosleren.nl

Sandra Voetelink
Hartkracht
Coach en trainer stressreductie en talentontwikkeling
Auteur Stressloos leren, de weg naar optimale talentontwikkeling

Boek Stressloos leren:
ISBN 978.90.8840.157.2  
Nederlandstalig 
216 pagina's 
Verschijningsdatum: 7 december 2017Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie