Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos Smits ontvangt Maastricht University Medallion of Honour

Datum nieuwsfeit: 07-12-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Maastricht University
Zoek soortgelijke berichten

Jos Smits ontvangt Maastricht University Medallion of Honour


7 december 2017Jos Smits ontvangt Maastricht University Medallion of Honour Prof. dr. Jos Smits heeft donderdag 7 december, tijdens zijn afscheidssymposium, de Maastricht University Medallion of Honour ontvangen uit handen van Martin Paul, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht. De UM Medallion of Honour is hem verleend, omdat hij zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de UM als kwartiermaker en directeur van het Centre for Research Innovation, Support and Policy (CRISP). Zijn actieve rol bij provinciale, nationale en internationale initiatieven heeft bijgedragen aan het succes van de universiteit, met name bij de totstandkoming van grootschalige onderzoeksfaciliteiten en kennisnetwerken.
Jos Smits is in 1976 begonnen bij de UM als biomedisch wetenschapper en heeft daarnaast verschillende functies bekleed binnen de Faculty of Health Medicine and Life Sciences (FHML). Zo was hij voorzitter van de Examencommissie van FHML, vakgroepvoorzitter Farmacologie en vice-decaan van de faculteit.
Netwerken
Regionaal heeft hij een belangrijke rol gehad als liaison naar de Provincie Limburg en heeft hij actief bijgedragen aan de totstandkoming van de Limburg investeert in haar Kenniseconomie-initiatieven (LINK) en andere Kennis-As- en Interreg-projecten. Nationaal speelde hij een belangrijke rol in het verwerven van een plek in de roadmap technische infrastructuur en internationaal heeft Jos Smits de UM op de kaart gezet in de voorloper van het European Institute of Innovation & Technology (EIT) Health en de KIC Innofood. Daarnaast is vooral zijn werk in India zeer belangrijk geweest, met het leggen van contacten met meer dan twintig organisaties en het opbouwen van een zeer goede relatie met de Nederlandse ambassade.
Onderscheiding
De UM Medallion of Honour is een onderscheiding voor medewerkers van de Universiteit Maastricht die met hun dagelijkse werkzaamheden van grote betekenis zijn (geweest) voor de naamsbekendheid, de reputatie of de ontwikkeling van de universiteit.
Lees ook: 
FHML wint innovatieprijs Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs
maandag, december 4, 2017

Namens de opleidingen Geneeskunde mocht Jan-Joost Rethans als opleidingsdirecteur op vrijdag 17 november jl. de prijs voor de beste onderwijsinnovatie 2017 van de Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO) in ontvangst nemen. Deze prijs werd toegekend voor de implementatie van programmatisch toetsen binnen de geneeskunde opleidingen van de FHML.
Lees verder
Zonder dementie toch geheugenproblemen door plaques
donderdag, november 30, 2017

Ook bij mensen zonder dementie zorgen zogeheten plaques (ook wel Alzheimer-eiwitten genoemd) voor het minder goed functioneren van het geheugen (MUMC+ nieuws).
Lees verder
Dementievoorspelling kan verbeteren door introductie punctie
woensdag, november 15, 2017

Het bepalen van Alzheimer-eiwitten in hersenvocht is een kansrijke techniek om de zorg rondom dementie en kwaliteit van leven te verbeteren (MUMC+ nieuws).
Lees verder
Share this page:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
Forward
Pinterest
Tumblr
del.icio.us
Digg
StumbleUpon
Reddit

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie