Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ondermijningscontrole

Datum nieuwsfeit: 07-12-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie
Zoek soortgelijke berichten

Ondermijningscontrole


Ondermijningscontrole

Laatste update:
07-12-2017 | 16:21
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Breda - Verschillende partners en teams hebben donderdag een statische ondermijningsactie gehouden. Op een carpoolplaats in Breda werden 42 voertuigen gecontroleerd.
Op donderdag 7 december 2017 tussen 7.00 en 13.00 hebben verschillende partners in de strijd tegen ondermijning een controle gehouden. Politie (Afpakteam, Team ondermijning), gemeentes (Tilburg en Breda), Taskforce Zeeland-Brabant, CJIB en de Belastingdienst stonden op een carpoolplaats bij Breda.

Resultaten

In totaal werden 42 bestuurders en voertuigen gecontroleerd. Een man werd aangehouden omdat hij drugs bij zich had en 11.000 euro aan contanten. Verder wist de Taskforce nog een 16.000 euro te innen en 3 auto’s in beslag te nemen. Er was speciale aandacht voor huurauto’s en het gebruik van handelaarskentekenplaten.
Ondermijning

Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale voorzieningen uit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Dat tolereren we niet. Iedere burger en onderneming moet zich aan wetten, regels en verplichtingen houden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie