Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijf jaar cel en TBS geëist tegen zelfverklaarde ‘agent’ voor p..

Datum nieuwsfeit: 07-12-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: Openbaar Ministerie
Zoek soortgelijke berichten

Vijf jaar cel en TBS geëist tegen zelfverklaarde ‘agent’ voor p..


Vijf jaar cel en TBS geëist tegen zelfverklaarde ‘agent’ voor poging moord s’-Gravenzande
7 december 2017 - Arrondissementsparket Den Haag
Jarenlang was een 54-jarige Delftenaar voor zijn omgeving (en ook zijn vriendin) werkzaam als ‘politieagent’. Dat de politie hem in werkelijkheid al in 2007 had ontslagen, had hij aan bijna niemand durven vertellen. Toen zijn vriendin uiteindelijk zicht begon te krijgen op de waarheid, sloegen bij hem de stoppen door. Op 19 juni 2016 mishandelde hij haar met een honkbalknuppel in haar woning in ’s-Gravenzande. Vandaag hoorde hij voor de Haagse rechtbank vijf jaar cel en TBS met dwangverpleging tegen zich eisen voor onder andere poging moord.
De Delftenaar was kort in dienst geweest bij de politie, maar kreeg in 2007 oneervol ontslag. Doordat hij sindsdien werkeloos was, zat hij voortdurend krap bij kas. Zo doende besloot hij op een gegeven moment zijn flat in Rotterdam te verkopen. Op zichzelf was dat geen probleem aangezien hij inwoonde bij zijn vriendin in ’s-Gravenzande. Problematisch was wel dat hij bijna niemand had verteld over zijn ontslag, noch over de verkoop van zijn woning. Hij vertelde wie het wilde weten dat hij om medische redenen veel thuis was, maar ook dat hij sinds enige tijd weer aan de slag was.
Toen zijn vriendin voorstelde om de flat te verkopen en zo zijn financiële problemen op te lossen, begon het kaartenhuis van leugens in te storten. Het werd duidelijk dat hij die woning al eerder verkocht had. Zijn vriendin wees hem de deur met de opdracht aan zichzelf te gaan werken.
Op 19 juni 2016 belde de Delftenaar zijn vriendin. Hij zei langs te willen komen om met de honden te wandelen want dat gaf hem altijd rust. Zij stemde toe, maar eenmaal bij haar aangekomen, sloeg hij haar met een honkbalknuppel meermalen op haar hoofd en lichaam. Zij liep daarbij meerdere botbreuken op waaronder een schedelbreuk.
Vervolgens vluchtte de man per auto weg met het voornemen om de vriend van zijn dochter te doden. Hij was er namelijk al jaren van overtuigd dat zijn schoonzoon een ‘loverboy’ was, terwijl daar geen aanwijzingen voor zijn. Nog diezelfde dag werd de Delftenaar aangehouden in Rotterdam.
De officier van justitie vond het onbegrijpelijk dat de verdachte ‘degene met wie je zo lang een relatie hebt gehad, zo kan handelen.’ Daarbij woog ze ook mee dat beide kinderen in de woning aanwezig waren tijdens zijn geweldsuitbarsting, hun moeder ernstig gewond hebben moeten zien en eerste hulp hebben moeten verlenen. ‘Dit heeft vanzelfsprekend een onuitwisbare indruk op hen gemaakt.’ Zij eiste vijf jaar cel en TBS met dwangverpleging tegen de man wegens poging moord.
De uitspraak is over twee weken.
Deel dit op
RSS
Delen op Facebook
Delen op Google+
Delen op LinkedIn
Delen op Twitter
Mail deze pagina
Gerelateerd
Vijf jaar cel en TBS geëist tegen zelfverklaarde ‘agent’ voor poging moord s’-Gravenzande
25 jaar cel geëist voor de moord op Sven Prins
Verzorgende verdacht van meer levensdelicten
Verdachte in onderzoek dood Savannah blijft vast
Medewerker verpleegtehuis verdacht van moord patiënt
Meer over
Moord

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie