Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

persbericht

Animo voor korte LHBT-film uit Drenthe

Datum nieuwsfeit: 14-12-2017
Bron: Hellenthal Studios
Zoek soortgelijke berichten

Animo voor korte LHBT-film uit Drenthe


Assen, 20171127 -- Op 14 en 15 december wordt in Assen de korte film Anders voor het eerst publiek vertoond. De hoofdrollen worden o.a. vertolkt door Maas Bronkhuyzen (Oorlogsgeheimen) en Kay Greidanus (Riphagen). De film uit Drenthe blijkt populair onder inwoners van de provincie.

Anders vertelt het verhaal van de 14-jarige Alex (Bronkhuyzen) die beste maatjes is met zijn toekomstige zwager Hendrik (Greidanus).

Alex heeft het moeilijk zich staande te houden en wanneer Hendrik en zijn zus aangeven dat ze gaan samenwonen, leidt dit tot een turbulente dag voor Alex en zijn familie.

De film was verleden maand onderdeel van de Culturele Regenboogweek in Drenthe en werd in opdracht van de Provincie Drenthe gemaakt. Anders wordt momenteel ingezonden naar diverse filmfestivals en door belangenorganisaties zoals het COC gebruikt in het onderwijs. Gezien de thematiek is het de bedoeling de film landelijk in filmhuizen te laten draaien.

Anders is geregisseerd door de Drentse regisseur Reinout Hellenthal en geschreven door Paul Bontenbal.

Vertoningen: 8 december Paarse Vrijdag besloten voor scholen, 14 en 15 december voor publiek, aanvang 15:30 uur (doorlopend), Bioscoop De Nieuwe Kolk, kaartverkoop aan de kassa en online:
€ 5,00 met na afloop een Q&A met de regisseur.
Meer informatie: www.dnk.nlNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie