Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winter in Overijssel en Limburg: Overijssel en Limburg door de ogen ..

Datum nieuwsfeit: 29-12-2017
Vindplaats van dit bericht
Bron: RTV Oost
Zoek soortgelijke berichten

Winter in Overijssel en Limburg: Overijssel en Limburg door de ogen ..


vrijdag 29 december 2017 | 13:07

Laatst bijgewerkt: 29-12-2017 | 13:07
Deze winter volgen RTV Oost en L1, de regionale omroepen van Overijssel en Limburg, elk een gezin dat een week lang vakantie viert in elkaars provincie. Wat vinden zij ervan en waardoor worden ze verrast?
In navolging op het succesvolle zomerprogramma 'Zomer in Overijssel' komt RTV Oost in februari een week lang met de wintereditie 'Winter in Overijssel'. Hiervoor wordt samengewerkt met de Limburgse collega's van L1. Zij volgen een Overijssels gezin op vakantie in Limburg en RTV Oost volgt een Limburgs gezin op vakantie in Overijssel.
 
De keuze is reuze
Zo’n weekje gratis vakantie wil natuurlijk iedereen, maar daar moest je wel wat voor doen! Op een speciale selectiedag bij De Scheg in Deventer kwamen 3 gezinnen uit Limburg en 3 gezinnen uit Overijssel bij elkaar. Een inspannende en leuke dag, net als de vakantieweek waarvoor gestreden werd. Schaatsen, curling en vertrouwelijke gesprekjes met presentator Bert Eeftink leidden tenslotte tot de keuze voor 2 gezinnen…
 
Limburg door de ogen van…
Harold, Annemarie, Nienke, Niek en Joost uit Holten vormen het winnende gezin dat een weekje op vakantie gaat naar Limburg. En ze hebben er zin in, alhoewel het zeker geen luiervakantie gaat worden. Voor dochter Nienke is het te hopen dat ze in een fijn hotel mogen overnachten, want ze houdt niet van slapen op een luchtbed. Vader Harold is graag bezig en zeker geen bankzitter. Die bank was echter wel heel erg welkom na de schaatsles in De Scheg, want volgens eigen zeggen was hij toen ‘kats kapot’! Moeder Annemarie had daar helemaal geen last van en verheugt zich op een echte ouderwetse winter. Hopelijk vriest het dat het kraakt in Limburg.
 
Overijssel door de ogen van…
Angie, Dave, Kyara en Lima  zijn de gelukkige winnaars van een week vakantie in Overijssel. Het gezin uit Valkenburg kan niet wachten om de provincie te verkennen. Hun vakantieweek wordt ongetwijfeld tot in detail voorbereid door control freak Angie, die volgens eigen zeggen behalve lief en zorgzaam, erg perfectionistisch is. Zelfvertrouwen heeft ze ook, want voor aanvang van het curlen riep ze vol bravoure dat ze daar op de Wii-spelcomputer erg goed in is. Dave laat zijn Angie lekker schuiven, hij is het rustpunt in het gezin.
 
De belevenissen van beide gezinnen zie je van 19 t/m 25 februari op TV Oost en L1 TV. De opnamen vinden van 2 t/m 6 januari plaats. Sfeerproeven kan met fragmenten van de selectiedag:
https://www.youtube.com/watch?v=RgK0FwBpqTY&feature=youtu.be en https://www.youtube.com/watch?v=aSHLkqPBDgc&feature=youtu.be 
Links:www.l1.nl/winterinlimburgwww.rtvoost.nl/winter
Meer lezen over:
Winter in Overijssel
Winter in Overijssel en Limburg
Foto: RTV Oost
verberg media
» Volgende

TV Oost eindigt 2017 met humor en muziek en verwelkomt 2018 met een frisse duik!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie