Wilfred Genee wint titel Dom Bontje 2017


AMSTERDAM, 20180109 -- De bekende presentator Wilfred Genee is met een meerderheid van de stemmen verkozen tot Dom Bontje 2017. Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren organiseert de jaarlijkse verkiezing die het bontgebruik van bekend Nederland aan de kaak stelt. Ook dit jaar brachten mensen massaal hun stem uit.

Wilfred werd door de directeur van Bont voor Dieren en een filmploeg van Shownieuws verrast met de prijs. Hij nam de prijs erg sportief in ontvangst en erkende dom te zijn geweest omdat hij niet door had gevraagd naar het bont aan de jas. Hij beloofde Bont voor Dieren nooit meer bont te dragen en vroeg zelfs hoe je ambassadeur van de stichting kan worden.

Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren: “Dit jaar heeft Wilfred de verkiezing nipt gewonnen. Uiteindelijk vond het publiek hem het domste bontje door de bontkraag van vossenbont die hij regelmatig heeft gedragen. Dat hij de winnaar is verbaast mij niet. Als populaire presentator heeft hij voor veel mensen een voorbeeldfunctie.
[Wilfred Genee wint titel Dom Bontje 2017]


Na een nek aan nek race eindigde populaire social influencer Lizzy van der Ligt op de tweede plaats. Zij was afgelopen jaar regelmatig te zien met slippers van vossenbont. Op de derde plek is prinses Beatrix geëindigd. Beatrix was genomineerd omdat zij veelvuldig vossenbont draagt.

De vierde en vijfde plek zijn respectievelijk voor rapper Ronnie Flex en stylist Bastiaan van Schaik, ook zij droegen beiden een jas met bontkraag. Deze zijn gemaakt van coyotes die gevangen zijn met pijnlijke wildklemmen. De hekkensluiters van de verkiezing zijn dit jaar de dames van De Balkjes. Zij waren vaak met verschillende soorten bont te zien.

Halina Reijn en Bobbi Eden waren in eerste instantie ook genomineerd. Maar zodra zij hoorden over het dierenleed achter bont besloten zij definitief af te zien van het dragen van hun bontkraag.

Bont voor Dieren organiseert de verkiezing elk jaar om bekende Nederlander te wijzen op hun voorbeeldrol in de samenleving. Ook in 2018 zal de verkiezing weer gehouden worden. Iedereen kan vanaf nu mogelijke genomineerden opgeven bij Bont voor Dieren.


Deel: ' Wilfred Genee wint titel Dom Bontje 2017 '




Lees ook