1,3 miljoen Nederlanders kijken game streams


'S-HERTOGENBOSCH, 20180111 -- Tien procent van de Nederlanders kijkt naar game streams. Vooral bij 18 tot 35 jarigen is dit populair. Maar liefst een kwart (23%) van hen volgt de verrichtingen van andere gamers. Dit blijkt uit de recent verschenen Smart Media Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 6.700 Nederlanders.

League of Legends populairst
De streams van League of Legends, Hearthstone en FIFA zijn de grote favorieten. Game streams worden verreweg het meest bekeken via YouTube (91%). Ruim een derde (36%) kijkt via Twitch. Ongeveer 3% van de Nederlanders streamt zelf games. 

Meerderheid Nederlanders speelt actief games
Gaming is populair in Nederland. Meer dan de helft (56%) speelt games op de console, pc, smartphone of tablet. Gemiddeld doen we dit een uur per dag. Mannen spelen relatief vaker op de console of desktop. Vrouwen kiezen vaker voor de smartphone of tablet.

[1,3 miljoen Nederlanders kijken game streams]


Over Multiscope
Multiscope is een specialist in online marktonderzoek. We ondersteunen bedrijven en organisaties bij het nemen van de juiste beslissingen door middel van online panels, marktrapporten en innovatieve onderzoeksoplossingen.

De resultaten in dit persbericht komen uit de Smart Media Monitor, een grootschalig onderzoek naar digitaal mediagebruik. In het onderzoek zijn 6.700 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking.


Deel: ' 1,3 miljoen Nederlanders kijken game streams '




Lees ook