Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

persbericht

Prepaid creditcard steeds populairder

Datum nieuwsfeit: 31-01-2018
Bron: Creditcard.nl
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron

Prepaid creditcard steeds populairder


Barendrecht, 20180131 -- Steeds meer consumenten kiezen voor een prepaid creditcard in plaats van een ‘normale’ creditcard met een vast bestedingslimiet. Dat blijkt uit onderzoek van Creditcard.nl. Van alle creditcards die eind 2017 via de site werden aangevraagd, is 18 procent een prepaid card. Dat percentage lag in het eerste deel van 2017 op slechts 11,4 procent. Er is dus sprake van een significante toename.

Hieronder een overzicht van de aanvraagcijfers in 2017 per kwartaal via Creditcard.nl:
  • Q1 2017: 11,4 procent
  • Q2 2017: 13,6 procent
  • Q3 2017: 16,7 procent
  • Q4 2017: 18,0 procent
De oorzaak voor de toenemende populariteit wijt Creditcard.nl aan een toename in het aantal aanbieders van de prepaid creditcard en de toenemende populariteit bij jongeren die gaan backpacken. 

‘Vaker gezocht’

Verder is onderzocht hoe vaak ‘prepaid creditcard’ de laatste jaren is gebruikt als zoekwoord in Google. Uit Google Trends – een online tool van Google om populariteit van bepaalde zoektermen in te schatten – blijkt dat het zoekvolume voor ‘prepaid creditcard’ in rap tempo is gestegen de laatste jaren.

Hieronder een grafiek waarin de relatieve populariteit in kaart wordt gebracht.

Prepaid creditcard steeds populairder

In de zomermaanden wordt overigens het meest gezocht op prepaid credit card. Dit komt vanwege de vakantieperiodes, waarin de vraag naar creditcards toeneemt.

Werkt anders

Een prepaid creditcard werkt anders dan een reguliere creditcard. Het grote verschil is dat de gebruiker eerst een geldbedrag moet storten op de rekening van de kaart, alvorens er betalingen mee worden gedaan. Dit betekent bijvoorbeeld dat een uitgestelde betaling of rood staan, niet mogelijk is bij een prepaid card. Voordeel is wel dat er sprake is van een wereldwijd betaalgemak, omdat gebruikt wordt gemaakt van Visa of Mastercard als betaalnetwerk.

Kortom, een prepaid creditcard is een veiliger product omdat de gebruiker er niet meer mee kan uitgeven dan hij/zij zelf heeft gestort op de rekening van de kaart. Daarom zijn prepaid creditcards ook veel eenvoudiger om aan te vragen: er geldt geen kredietwaardigheidstoetsing of inkomenseis. Het is dan ook geen verassing dat vooral jongeren en studenten een prepaid card aanvragen.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie