Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

persbericht

Expositie 22 #metoo (?) schilderijen

Datum nieuwsfeit: 08-02-2018
Bron: Peter Bastiaanssen
Zoek soortgelijke berichten

Expositie 22 #metoo (?) schilderijen


ROTTERDAM, 20180203 -- 22 schilderijen van moderne meesterwerken waarin het vrouwelijke model centraal staat, zijn te zien bij Gallery Untitled. In het kader van het project ‘Yapping Modern Models’, heeft beeldend kunstenaar en filosoof Peter Bastiaanssen deze schilderijen nageschilderd, met zwarte hond, als pastiches. Op de achterkant van de schilderijen staat te lezen wat er met de modellen is gebeurd. Hoe was hun relatie met de kunstenaar, hoe verliep hun leven?

[Peter Bastiaanssen: 22 #MeToo Schilderijen met zwarte hond]

Directe aanleiding voor dit project  was de petitie tegen het vertonen van het schilderij van Balthus, ‘Theresa dreaming’ in het Metropolitan Museum , en nu, een paar dagen voor de opening van de expositie, het bericht dat een schilderij van Waterhouse verwijderd wordt uit de Manchester Gallery, vanwege  objectivering van het vrouwelijke lichaam. Dit alles in het kader van de #metoo beweging.

Tijd voor onderzoek, vond Peter Bastiaanssen. Enerzijds door het fysiek naschilderen van de schilderijen met vrouwelijke modellen, anderzijds door uit te zoeken welke verhalen er bekend zijn rondom de modellen. Schilderijen van oa. Balthus, Picasso, Matisse, Modigliani, Munch, Beckmann, Kirchner,  Breitner en Hopper, werden tot nu toe aan het onderzoek onderworpen. Meer zullen volgen.

Er is een  kleine publicatie  beschikbaar met daarin  de schilderijen en verhalen, tot zover, gebundeld.  Voor meer info: pfjbastiaanssen@gmail.com,  mob. 0648505302

Galerie Untitled, Koningsvelde 14, Rotterdam expo van 8 februari - 30 maart 2018

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie