Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

persbericht

Valentijn meest populair in Brabant, minst populair in Friesland

Datum nieuwsfeit: 14-02-2018
Bron: Datingsitekiezen
Zoek soortgelijke berichten

Valentijn meest populair in Brabant, minst populair in Friesland


Onderzoek Valentijn: meest populair in Brabant, minst populair in Friesland

Groningen, 20180213 -- Op 14 februari is het weer zover, de dag van de liefde, Valentijnsdag. Het moment van het jaar om iemand die je leuk vindt te verrassen met een bloemetje, een cadeau of een romantisch uitje.

Reden genoeg voor ons om de bezoekers van datingsitekiezen.nl eens aan de tand te voelen over Valentijnsdag 2018. In totaal hebben 1260 mannen en vrouwen uit Nederland onze online enquête ingevuld. In dit artikel delen we alle resultaten.

Romantische Brabanders, nuchtere Friezen

Op de vraag “Verras jij dit jaar iemand met Valentijn?” kregen we de meeste positieve antwoorden uit Noord-Brabant en Limburg. Onder de Brabanders gaf 52% aan iemand te verrassen dit jaar. De dag van de liefde is daarentegen het minst populair in Friesland. Van alle ondervraagden uit deze provincie gaf slechts 16% aan iemand te gaan verrassen op Valentijnsdag. In de afbeelding onderaan de pagina zie je wat de rest van Nederland heeft ingevuld.

Kaartje onmisbaar, bloemen favoriete cadeau

Een liefdesbetuiging op Valentijn gaat vrijwel altijd gepaard met een kaartje. Van alle ondervraagden die dit jaar iemand gaat verrassen met Valentijn gebruikt 86% een kaartje.

Het populairste Valentijnscadeau van 2018 is een bloemetje. Op nummer 2 staat een avondje uit eten nauw gevolgd door parfum op nummer 3. Het meest unieke antwoord op de vraag “Wat geef jij jouw Valentijn cadeau?” was een vrouwelijke ondervraagde die haar vriend ging verrassen met een aantal cryptomunten.

De valentijnscadeau top 8:
  1. Bloemen
  2. Avond uit eten
  3. Parfum
  4. Dagje Weg
  5. Sierraad
  6. Hotelovernachting
  7. Lingerie
  8. Cadeaubon
Mannen besteden het meest aan Valentijn

Uit de cijfers blijkt dat mannen bereid zijn meer te besteden aan cadeaus dan vrouwen. Waar mannen gemiddeld €42,- uitgeven aan een leuke verrassing spenderen vrouwen slechts €28,-.

DatingsiteKiezen

Valentijn meest populair in Brabant, minst populair in Friesland


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie