Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

persbericht

Crowdfunding voor nabestaanden Vliegramp MH17 vandaag van start

Crowdfunding voor nabestaanden Vliegramp MH17 vandaag van start


De vliegramp met de MH17 was één van de grootste vliegrampen in de Nederlandse geschiedenis. Een voor de hele wereld schokkende vliegramp met 298 doden, waaronder 196 Nederlanders.

EINDHOVEN, 20180222 -- De beelden van de terugkeer van de vele slachtoffers met de ceremoniële plechtigheden op de Vliegbasis Eindhoven gingen over de hele wereld. De hele wereld was diep geschokt. Om het de meer dan 2200 nabestaanden in de hele wereld mogelijk te maken de herdenking van de ramp op 24 maart bij te wonen, is de Stichting Walk-for-298 vandaag een crowdfunding gestart.

[afbeelding Halfstok voor MH17]

De meeste slachtoffers kwamen uit Nederland, Australië, Maleisie en Indonesië. Op zaterdag 24 maart aanstaande wordt voor de nabestaanden en alle hulpverleners bij de Vliegbasis Eindhoven door de Brabantse Commissaris van de Koning en de burgemeester van Eindhoven een gedenkteken onthuld.

Meer dan 2200 nabestaanden uit Nederland, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Maleisië, de Filippijnen, Indonesië, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada, maar ook de ruim 600 hulpverleners die bij de ramp werden ingezet worden vandaag uitgenodigd voor deze herdenking door of namens de Stichting Walk-for-298. Deze stichting werd kort na de vliegramp opgericht door Ronald Rutten, die als coördinator van een landelijke hulpverleningsorganisatie verantwoordelijk was voor de ceremoniële plechtigheden en de algehele organisatie bij de terugkeer van de vele honderden slachtoffers van deze vliegramp op de Vliegbasis Eindhoven. Ze willen veel voor de vele nabestaanden en hulpverleners betekenen en starten daarvoor vandaag een crowdfunding.

Bij voldoende donaties wil de stichting veel ondersteuning bieden aan de nabestaanden en de vele honderden hulpverleners:

- GRATIS voor de nabestaanden van elk slachtoffer een replica (miniatuur) van het gedenkteken en indien mogelijk ook voor vele hulpverleners;

- GRATIS een lunch en diner, voor zowel de nabestaanden als de vele hulpverleners op zaterdag 24 maart aanstaande bij een aantal restaurants in de regio Eindhoven, waardoor er nog meer onderlinge verbondenheid kan ontstaan;

- GRATIS vliegtickets voor alle nabestaanden uit Australië, Nieuw-Zeeland, de Filipijnen, Canada, Maleisië, Indonesië en het Verenigd Koninkrijk om deze herdenking en de onthulling van het gedenkteken bij de Vliegbasis Eindhoven te kunnen bijwonen;

- GRATIS hotelovernachtingen op zaterdag 24 maart aanstaande voor de nabestaanden bij hotels in de regio Eindhoven;

- GRATIS NS-treindagkaarten, geldig voor heel Nederland met GRATIS aansluitend busvervoer in Eindhoven op zaterdag 24 maart voor de nabestaanden en alle ruim 600 hulpverleners.

Tot slot heeft de stichting nog de wens om hetzelfde mooie bronzen gedenkteken te kunnen laten onthullen in de landen waar de slachtoffers hebben gewoond, dus ook gedenktekens in Maleisië, Australië, Nieuw-Zeeland, Indonesië, de Filipijnen, Canada, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk.

De stichting hoopt op een belangrijke ondersteuning vanuit de Nederlandse samenleving bij de landelijke actie die vandaag werd gestart:
https://www.doneeractie.nl/herdenking-grote-vliegramp-mh17-op-24-maart-2018/-16985

Uitgebreide informatie voor de pers en belangstellenden: https://www.walk-for-298.nl/

MH17: https://youtu.be/nkDz7vOhHXUNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie