Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

persbericht

Jubileum voor Thomas Weekend in het Spoorwegmuseum

Jubileum voor Thomas Weekend in het Spoorwegmuseum


UTRECHT, 20180222 -- Het is zo langzamerhand een traditie, het bezoek van Thomas de Stoomlocomotief aan het Spoorwegmuseum. Dit jaar is het de 10de keer dat hij de reis vanuit Engeland naar Utrecht onderneemt. Van 10 t/m 13 mei is er tijdens het Thomas Weekend in het Spoorwegmuseum van alles te doen rond Thomas en zijn vrienden. Natuurlijk komt hij niet alleen, ook de Dikke Controleur en de locomotieven Henry en Emily zijn present. Thomas komt onder stoom, daarnaast kunnen kinderen eindeloos spelen op het grote speelkleed en meezingen met liedjes uit de Thomas-musical. De kaartverkoop start op maandag 12 maart op www.spoorwegmuseum.nl/thomasweekend.

[Foto van Thomas de Stoomlocomotief]

In 1945 schreef de Engelsman Wilbert Vere Awdry het eerste verhaaltje over Thomas de Stoomlocomotief. Awdry was een Brits predikant, treinengek en auteur van jeugdliteratuur. Zijn grootste bekendheid kreeg hij als schepper van 'Thomas the Tank Engine', in het Nederlands vertaald als Thomas de Stoomlocomotief. Hij bedacht Thomas om zijn zoon Christopher te vermaken die de mazelen had, in 1945 werd het eerste boekje ‘The three railway engines’ gepubliceerd. Het zijn verhalen over levende en sprekende locomotieven en wagons op het fictieve eiland Sodor. In 1984 kwam er een tv-serie met Thomas en zijn vrienden in de hoofdrol, het pratende treintje werd hierdoor in toenemende mate populair. De tv-serie wordt uitgezonden door RTL, sinds 2009 organiseert het Spoorwegmuseum jaarlijks een groot evenement rond Thomas de Stoomlocomotief.

Het Thomas Weekend begint op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, en duurt vier dagen. Voor het evenement geldt een aparte kaartverkoop waarbij de entree gereguleerd is via tijdsblokken. Op maandag 12 maart gaat de kaartverkoop van start. De eerste kaarten worden online verkocht met een ‘early bird’ korting van 20 procent, kaarten kosten dan €14,00. Voor kinderen van 1 t/m 3 jaar zijn er speciale peutertickets te koop, die kosten €4,00 als early bird. Voor de early bird actie zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Daarna kost een online ticket €16,50 resp. €4,50. Aan de kassa kosten de kaartjes €17,50 resp. €5,00. Museumkaarthouders hebben gratis entree en kunnen niet reserveren.

Vanwege de verwachte drukte is het aan te raden met de trein te komen. Elk uur rijdt een pendeltrein vanaf Utrecht CS naar het museum.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie