Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

persbericht

Lancering Nationale flirtdag (14 maart)

Datum nieuwsfeit: 14-03-2018
Bron: Lifestyle Ventures
Zoek soortgelijke berichten

Lancering Nationale flirtdag (14 maart)


Nationale flirtdag als antwoord op #metoo, individualisering en smartphones

Amsterdam, 20180306 -- Door drie grote trends (de individualisering van de samenleving, het toenemende computer en smartphone gebruik, en de #metoo-affaire) worden mensen steeds minder sociaal, starten ze liever in hun telefoon, en wordt flirten steeds abnormaler. Daarom hebben blogs MannenBrein.nl en AttractionGym.nl de Nationale flirtdag (nationaleflirtdag.nl) in het leven geroepen die op 14 maart zal plaatsvinden. Om sociaal contact en flirten weer een normaal onderdeel van het leven te maken. Op deze dag wordt de Nederlander uitgedaagd om een wildvreemde op straat, op het perron of in de supermarkt een compliment te geven en wie weet waar het toe leidt...

Steeds meer Nederlanders lijden onder een gebrek aan sociaal (romantisch) contact

Waar onze ouders elkaar nog vonden via de jeugdsoos, kerk en andere sociale verenigingen, daar verstoppen jongeren (en oudere jongeren) zich achter de schermen van hun smartphones en computers. Dat apps als Tinder succesvol zijn wordt niet ontkent. Maar er gaat ook veel verloren.

Onderzoeken tonen aan dat sociale vaardigheden lijden onder de digitalisering van de samenleving. Ook hebben mensen in toenemende mate moeite romantische gevoelens op een positieve manier te uiten.

De #Metoo-affaire slaat door en maakt het allemaal nóg moeilijker

Na de #metoo-affaire zijn mannen zich nóg meer bewust van hun rol en de angst om iets ‘verkeerd’ of iets onbedoeld intimiderends te doen.

Dit bedreigt de seksuele vrijheid en vergroot de passiviteit in sociale romantische contacten.  Mannen moeten de vrijheid hebben, het wordt zelfs van ze verwacht, om initiatief te nemen.

Flirten en verleiden mag!

Nederlanders moeten weer trots worden op hun flirtcultuur

Flirten en sociaal contact zijn gezond voor je. Complimentjes, aanraking en het flirtspel zorgen dat ‘gelukshormonen’ vrijkomen, die niet alleen leidt tot romantiek maar tot allerlei sociale- en gezondheidsvoordelen. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk HOE dat gebeurt.

Om de Nederlandse flirtmentaliteit een boost te geven is de Nationale Flirtdag in het leven geroepen. Een dag waarop iedereen toestemming krijgt om vrijelijk en naar hartelust, mits op een leuke positieve manier, te flirten met die speciale persoon. Of personen.

Nationale Flirtdag is een soort ‘valentijnsdag voor vrijgezellen’  

Iedereen, man en vrouw, jong en oud, wordt uitgedaagd om op 14 maart, één maand na Valentijnsdag, te laten blijken dat ze niet bang zijn te laten merken dat ze iemand leuk vinden. Het kan zo onschuldig zijn als een complimentje zonder bijbedoelingen, puur als charmant gebaar, tot regelrechte versierpogingen op een sociaal intelligente manier waarbij een man weer man kan zijn, en de vrouw weer vrouw.

De nationale flirtdag (nationaleflirtdag.nl) is een initiatief van MannenBrein.nl en AttractionGym.nlNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie