Ingezonden persbericht020stadsdistributie.nl gaat Marqt 100% elektrisch leveren.

De winkels van Marqt worden voortaan in Amsterdam met 100% elektrische vrachtwagen beleverd. 020stadsdistributie.nl zal het grootste deel van de logistieke afhandeling voor de winkelketen verzorgen. De goederen voor Marqt worden op het Food Center Amsterdam gebundeld om in slechts 1 levering te worden bezorgd. Met deze stap gaat Marqt van 26 verschillende leveringen, naar 1 duurzame levering per winkel.

Tot op heden kwamen bij de winkelketen tot wel 26 verschillende kleine toeleveranciers aan de deur. Met 020stadsdistributie gaat Marqt stap voor stap naar 1 levering toewerken. De producten worden door de vervoerder bij alle toeleveranciers opgehaald en naar het Food Center Amsterdam gebracht. Daar wordt alles verdeeld voor transport naar de juiste filialen en in één keer beleverd met een elektrische vrachtwagen.

"Een grote stap vooruit." aldus Quirijn Bolle, initiatiefnemer van Marqt."In onze selectie producten is duurzaamheid de belangrijkste pijler, maar ook in de totale keten streven wij dit na. Transport is daar een onderdeel van en we hebben nu eindelijk de schaalgrootte bereikt om daarin naar wens te optimaliseren. Samen met 020stadsdistributie.nl gaan we deze stap nu maken." "Het biedt voor alle partijen voordelen," zegt Quirijn. "Voor onze toeleveranciers, onze winkels en voor de bewoners van Amsterdam."

Werner Boersma, accountmanager bij 020stadsdistributie.nl, is blij dat Marqt het goede voorbeeld geeft en bijdraagt aan een schoner woon winkel klimaat in Amsterdam."Als je de uitstoot, geluid- en verkeersoverlast doorrekent op jaarbasis, dan is alleen al voor een aantal winkels de hoeveelheid enorm. Ja, enorm veel minder dus. Dat is toch geweldig?!" Werner hoopt dan ook dat meer winkels het voorbeeld van Marqt zullen volgen.

020Stadsdistributie.nl is de eerste vervoerder in Nederland die fijnmazige distributie door middel van elektrisch vervoer uitvoert. Deze vorm van fijnmazige distributie is de meest schone vervoersvorm die er bestaat. De 100% elektrische vervoersmiddelen zijn uitgerust met een cryogene koeling en kunnen een temperatuur van -29 graden halen. Dit maakt deze voertuigen naast droge waren, uitermate geschikt voor koel- en vriestransport.

Deel: ' 020stadsdistributie.nl gaat Marqt 100% elektrisch leveren '


Lees ook