Ingezonden persbericht


Rotterdam, 6 april 2004

Persbericht


1 mei demonstratie gaat door

Dit jaar valt 1 mei op een zaterdag. Voor de meeste mensen een vrije dag. Eindelijk kan het 1 mei-Comité Rotterdam de 1 mei demonstratie overdag houden zoals in alle andere Europese landen: om 13.00 uur verzamelen voor het stadhuis, Coolsingel 40.

Na de aanmelding zei de politie, dat de route veranderd moet worden en dat de demo naar de avond verschoven moet worden! Overdag zou het te druk zijn in het centrum van Rotterdam. De politie vindt zes uur een geschiktere tijd. De politie dreigt met een 'negatief advies aan de burgermeester', wat een demonstratieverbod betekent.

Natuurlijk vindt de politie de Coolsingel 's middags te druk en de Nieuwe Binnenweg te smal. Ze vindt de stille zaterdagavond een betere tijd en de kantoorstraten een betere route.

Het Rotterdams 1 mei-Comité laat het demonstratierecht niet inperken. Het zou de zoveelste inbreuk op het recht van vrije meningsuiting in Rotterdam zijn.

De demonstratie gaat door op 1 mei 's middags om een uur!

's Avonds om 20.00 uur is er een 1 mei manifestatie en feest in Odeon, Gouvernestraat 56. De zaal is open om 19.00 uur en de toegangsprijs is ?2,50. Er is een spetterend programma met elf nummers, van een kinderkoor tot cabaret en van een Braziliaanse band tot Turkse en Koerdische volksdansen.

Op 1 mei vieren de arbeiders over de hele wereld hun verbondenheid in de strijd voor het socialisme. Nu zijn het de 500 super-monopoliebedrijven die de wereldeconomie beheersen en de regeringen opdragen meer geld uit de sociale sector naar hen over te hevelen.

Op zaterdag 3 april heeft in 16 Europese landen in 60 steden een gecoördineerd protest plaatsgevonden tegen die gecoördineerde sociale sloop door de Europese regeringen. In Duitsland demonstreerden er meer dan 500.000. In Rome meer dan een miljoen. Deze Europa-wijde samenwerking tussen arbeiders is een grote stap vooruit. Dit zal zijn uitstraling hebben op de internationale dag van de arbeiders, 1 mei 2004.

Het 1 mei-Comité Rotterdam bestaat uit 15 organisaties. Zij zullen de komende weken op vele manieren oproepen tot deelname aan de 1 mei demo en manifestatie.

Wie pamfletten wil helpen verspreiden of een poster voor zijn raam of in het buurthuis wil ophangen hoeft maar te bellen.
Het 1 mei-Comité Rotterdam is te bereiken via eenmeicomite@hotmail.com of via 010 - 4102848 en 4620852.


Deel: ' 1 Mei demonstratie in Rotterdam gaat door '
Lees ook