10 april - Jaarlijkse broers- en zussendag


ZUTPHEN, 20090330 -- 10 april is in Amerika uitgeroepen tot Broers- en Zussendag. Sinds 2008 doet ook Nederland hieraan mee en zijn er mensen die deze dag bewust vieren. Sta je wel eens stil bij je relatie met je broer of zus? Realiseer je je dat de langstdurende relatie in een mensenleven normaal gesproken de relatie met je broer(s) en zus(sen) is? Dat op zich is al voldoende reden om naast Vaderdag en Moederdag ook een Broers- en Zussendag te vieren! Geen commercile dag maar een dag om aandacht te hebben voor elkaar en samen iets leuks te doen of bij te praten.

Minke Weggemans, auteur van de boeken 'Broederziel alleen' en 'Rouw in de zijlijn', als zingevingscoach gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die een broer of zus hebben verloren, heeft het initiatief genomen om de Broers- en Zussendag in Nederland te introduceren. "Mensen die een broer of zus hebben verloren, denken vaak achteraf: had ik maar dit of had ik maar dat. Pas dan realiseren zij zich hoe belangrijk hun broer of zus is geweest. Een broers- en zussendag nodigt ons uit om minstens n keer per jaar als broers en zussen bewust tijd voor elkaar te nemen", aldus Minke. Een dag om je broer of zus in het zonnetje te zetten zal op den duur net zo gewoon worden als een Vaderdag of Moederdag. Basisscholen kunnen hierin een belangrijke rol spelen door kinderen al op jonge leeftijd bekend te maken met Broers- en Zussendag.

Meer achtergrondinformatie over de jaarlijkse Broers- en Zussendag kun je vinden op de site www.broersenzussendag.nl.
Wat staat er in jouw agenda op 10 april? Reserveer 10 april voortaan als een vaste dag per jaar om iets te ondernemen met je broer of zus: een wandeling, fietstocht, theaterbezoek, winkelen of zomaar samen een kopje koffie of een glaasje wijn drinken.
Vind je het een leuk initiatief en ben je genteresseerd om samen met Minke de Broers- en Zussendag nog meer bekendheid te geven in Nederland? Neem dan via de website contact met haar op.


Deel: ' 10 april - Jaarlijkse broers- en zussendag '
Lees ook