Amsterdam RAI


AutoRAI 99

Date: 23-11-98

100 Jaar AutoRAI, Get FutuRAIsed!

Jubileumeditie start 4 februari 1999
Aan de vooravond van het nieuwe millennium kan de Amsterdam AutoRAI terugblikken op een rijke, 100-jarige historie. Een perfect moment om vooral vooruit te kijken. Een korte terugblik ontbreekt niet, maar het publiek mag zich verheugen in één van de meest moderne autotentoonstellingen. Deze jubileum-RAI, met als thema 'Op weg naar de toekomst', wordt van donderdag 4 tot en met zondag 14 februari 1999 gehouden.

De Amsterdam AutoRAI 99 biedt het perfecte overzicht van de op de Nederlandse markt aanwezige merken. De consument vindt er echter meer dan auto's. Want de Amsterdam AutoRAI is een familie-evenement, een dagje uit. De vele internationale en nationale premiéres worden omgeven door een aantrekkelijk programma met diverse attracties.

Spectaculair eigen auto-ontwerp
Een eeuwfeest vier je op een bijzondere wijze. De 100ste AutoRAI wordt opgeluisterd door een heel bijzondere auto: de auto van het jaar 2050. Dit is een speciaal door designer Cor Steenstra ontworpen futuristisch model, dat weerkeert op alle posters en andere uitingen van de AutoRAI. Deze auto keert ook terug in de 3-dimensionale virtual reality projecties die een toekomstvisie van de mobiliteit over 50 jaar geven. Steenstra heeft met het team van Foresee Car Design een auto ontworpen met hedendaagse afmetingen, die zal worden aangedreven door elektromotoren in de wielen en voorzien zal zijn van de meest moderne navigatie- en communicatiemiddelen.

Volop premiéres
Nieuwe auto's en premiéres beleeft de consument het beste op de AutoRAI. Dat is al jaren een gegeven, de Amsterdam AutoRAI 99 heeft er weer vele te bieden. De consument kan in meerdere opzichten kennismaken met de auto van de volgende eeuw. De definitieve lijst met onthullingen is momenteel nog niet volledig, maar zeker is dat de Honda J-BX in zijn uiteindelijke gedaante geïntroduceerd zal worden. Andere noviteiten zijn de nieuwe Rover en een nieuw model van het Indiase Tata. De AutoRAI 99 biedt onderdak aan 140 exposanten die het gehele complex (ca. 80.000 m2) zullen vullen.

Voorverkoop
Voor het eerst kunnen kaarten voor de Amsterdam AutoRAI in de voorverkoop besteld worden. Gecombineerd met de aantrekkelijke korting hoeft men minder te betalen en bovendien aan de kassa niet meer in de rij te staan. De bezoektijd kan dus maximaal benut worden. De toegangsprijs voor de Amsterdam AutoRAI bedraagt voor volwassenen f 25,- en f 22,50 voor kinderen tot 12 jaar; het speciale gezinstarief (2 volwassenen en 3 kinderen) is f 70,-. De kortingsprijs is f 22,50. Het groepstarief is f 20,-, bij een minimale groepsgrootte van 20 personen, mits vooraf aangemeld. De Amsterdam AutoRAI 99 wordt gehouden van 4 tot en met 14 februari 1999; de openingstijden zijn dagelijks op werkdagen van 10.30 tot 21.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur.

Interessante activiteiten
De Amsterdam AutoRAI beleven als evenement, betekent dat er veel geboden wordt. Het bekende 4x4-circuit is er in een nieuwe opzet, de jongste autofans krijgen hun Junior AutoRAI, een Drive Electric evenement waar bezoekers zelf kunnen rijden in elektrische auto's, een Game Gallery met racesimulator en een autosportpaviljoen in samenwerking met Circuit Park Zandvoort. Voor de echte autoliefhebber is het Jubileumboek 100 Jaar AutoRAI (omvang 260 pagina's, prijs 100 gulden) verkrijgbaar. Vanzelfsprekend krijgt de historie volop aandacht en worden, in dezelfde setting, de auto's getoond zoals dat ook in 1899 op de eerste tentoonstelling in het oude 'Paleis voor Volksvlijt' het geval was.
Omhoog

Deel: ' 100 Jaar AutoRAI '
Lees ook