Nederlandse Hartstichting

11.000 scholieren strijden om Heart Dance Award

Wetenschappelijk onderzoek naar Falend Hart 11.000 scholieren strijden om Heart Dance Award

17-3-2003
20 maart 2003: regionale voorronde in Capelle a/d IJssel Vanaf 20 maart binden basisscholen opnieuw de strijd aan om de Heart Dance Award 2003. Deze prijs voor de beste dansact is door de Nederlandse Hartstichting ingesteld om kinderen al op jonge leeftijd met bewegen in aanraking te brengen. Vorig jaar werd basisschool De Sporckt uit Tilburg uitgeroepen tot winnaar van de Heart Dance Award 2002. Dit jaar dansen 425 groepen 7 en 8 voor een plaats in de finale op 17 april.

De Heart Dance Award, een dance-evenement voor leerlingen van groep 7 en 8, beleeft dit jaar zijn vierde editie. De deelnemende scholen zullen een zelfgemaakte choreografie uitbeelden op het thema 'Gezonde Leefstijl'. Alle ingestudeerde dansen worden klassikaal uitgevoerd op muziek naar keuze. Ruim 11.000 kinderen verwerken straks de thema's niet roken, bewegen en gezond eten in hun dans als zij dansen in het theater in hun regio.

In elf theaters door het hele land worden van 20 maart t/m 4 april meer dan 40 regionale voorrondes gehouden. Uit deze voorrondes wordt per voorronde een winnaar geselecteerd. Alle optredens worden professioneel op video vastgelegd. Aan de hand van de 'clips' van de veertig uitverkoren scholen worden 8 finalisten gekozen door de jury. Nog 2 extra scholen kunnen zich plaatsen voor de Finale door het behalen van zoveel mogelijk stemmen op internet. De uitreiking van de Heart Dance Award 2003 vindt plaats op 17 april in Amersfoort in Theater de Flint. Tijdens de finale treedt het jonge illusionistenduo 'Magic Unlimited' op. De presentatie van deze middag is in handen van Anatevka Bos, bekend van Fox Kids.

Bewegen
Uit onderzoek van de Nederlandse Hartstichting blijkt dat kinderen in de basisschoolleeftijd over het algemeen gezond leven. Ze roken amper en eten voldoende groente en fruit. Als ze iets ouder worden gaat het met dit gezonde gedrag helaas bergafwaarts. Daarom vindt de Hartstichting het belangrijk om juist in de jonge doelgroep het gezonde gedrag vast te houden, waarbij wordt uitgegaan van het principe 'Jong geleerd is oud gedaan'. Kinderen die vorig jaar aan de Heart Dance Award meededen, hebben dit ervaren als een leuke en gezonde manier van bezig zijn met bewegen. Ze leerden de voordelen kennen van bewegen in relatie tot hart en bloedvaten. Ook gaven ze aan in de toekomst te willen blijven bewegen.

De pers is uitgenodigd om bij de voorrondes en de finale aanwezig te zijn.

Deel: ' 11.000 Scholieren strijden om Heart Dance Award '
Lees ook