Ministerie van Defensie


---


---

11 Air Manoeuvre Brigade oefent in Polen

28-03-2003

Persbericht van het Ministerie van Defensie: DV/PB024

Eenheden van de Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Luchtmacht oefenen de komende weken in Polen. De oefening 'Polish Falcon' maakt deel uit van het opwerkprogramma voor de 11 Airmanoeuvre Brigade, het samenwerkingsverband van de Tactische Helikopter Groep Koninklijke Luchtmacht en de 11 Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht.

Tijdens 'Polish Falcon' worden alle tactische concepten beoefend die bij geïntegreerd optreden mogelijk zijn. Te denken valt aan het invliegen van infanteristen met hun bewapening en uitrusting met Cougar en Chinook transporthelikopters, ondersteund en beveiligd door Apache bewapende helikopters. Dit gebeurt zowel overdag als 's avonds, al dan niet onder gesimuleerd vuur van de vijand. De oefening is een belangrijke stap op weg naar de Operationele Gereedheids Status die najaar 2003 gestalte moet krijgen. Dan zal 11 Airmanoeuvre Brigade tijdens een afsluitende oefening aantonen dat zij de operationele concepten kan uitvoeren die voor een dergelijke brigade gelden.

Voorafgaande aan de oefening verplaatsen de eenheden zich tussen 28 maart en 1 april deels over de weg, deels per spoor en door de lucht naar het oefengebied, waardoor er op dat moment meer vliegbewegingen zijn van Gilze-Rijen en Soeterberg naar de grens met Duitsland en verplaatsingen van eenheden vanuit de omgeving Arnhem naar de Duitse grens. De ongeveer 3500 deelnemers van de oefening 'Polish Falcon' keren op 15 en 16 april terug in Nederland.

Zoekwoorden:

Deel: ' 11 Air Manoeuvre Brigade oefent in Polen '
Lees ook