FOSTER PARENTS PLAN

12.200 Euro

Johnny de Mol, Eric Corton en Xander de Buisonjé hebben voor (Foster Parents) Plan Nederland, 12.200 Euro bij elkaar gespeeld in het programma 'Dayzers Donderdag' bij RTL 4.
Plan Nederland besteedt dit geld in z'n totaliteit aan een kliniek in Soko, een dorp in de omgeving van Kanyunya in Malawi.

Besteding
Het geld wordt onder andere besteed aan ondersteuning bij de bouw van de kliniek en training van toekomstig personeel. In de kliniek wordt vooral aandacht geschonken aan gezondheidszorg voor jonge kinderen. Tevens assisteren en volgen de medewerkers van de kliniek de ouders bij het voedingsproces van hun kinderen. In de kliniek zelf is plaats voor 5 medewerkers, speciaal aangesteld om de groeiprocessen van jonge kinderen in de gaten te houden. Deze mensen kunnen met het geld van 'Dayzers Donderdag' worden opgeleid.
Ook is er nu geld voor een koelkast en een aantal koelboxen. Broodnodig om de verschillende medicijnen en vaccins goed te houden.

Huwelijk
Vooral Xander de Buisonjé onderhoudt een goede band met zowel Plan Nederland als Plan Malawi. Twee jaar geleden heeft hij, samen met vriendin Wendy van Dijk, een week lang doorgebracht bij een sponsorfamilie in Kachinda village, een Plan dorp in het midden van Malawi. De kliniek waaraan het geld gedoneerd wordt, staat in het werkgebied van Plan waar Xander en Wendy op bezoek waren. Xander en Wendy treden zaterdag in het huwelijk, op hun verzoek staat het huwelijkscadeau ook in het teken van hun bezoek aan Malawi.

Malawi
Plan vestigde zich in 1994 in Malawi en werkt in een groot aantal dorpen en buurten in het midden en noorden van het land. Momenteel concentreert Plan zich op voedselhulp. Niet alleen Malawi, maar heel Zuidelijk Afrika lijdt onder de droogte in het gebied. Malawi heeft recentelijk nog om extra geld gevraagd om de mensen in haar werkgebieden van voedsel te kunnen voorzien. Door de droogte in het gebied zijn oogsten mislukt en is er een groot tekort aan onder andere maïs, bloem, water en kindervoedsel.

Plan Nederland sponsort 3.344 kinderen in de werkgebieden in Malawi. In totaal sponsort Plan International 17.400 kinderen en hun families in Malawi.

Einde bericht


---

Deel: ' 12.200 Euro voor Foster Parents Plan '




Lees ook