Persberichten politie RivierenlandMaandag, 27 augustus 2001* Dagoverzicht

Controles Bijland: 12 personen bekeurd
TOLKAMER - Zaterdag 25 augustus heeft de politie controles gehouden op en om het water van recreatiegebied de Bijland in Tolkamer. Er werden in totaal 12 bekeuringen uitgeschreven: 1 wegens te snel varen buiten de waterskibaan, 9 wegens wildcamperen en 2 wegens parkeren op het strand.
Blikje in Rijn beloond met bekeuring
TOLKAMER - Zaterdag 25 augustus stonden twee surveillerende agneten te praten met een paar jongens op de Europakade in Tolkamer, toen zich bij hen een 20-jarige jongen uit Lobith voegde. Hij gooide voor de ogen van de politie een leeggedronken blikje fris in de Rijn en werd daarvoor beloond met een bekeuring. Zaak doorrijden na aanrijding opgelost
TOLKAMER - Zaterdag 18 augustus vond een aanrijding plaats tussen een motor en een geparkeerde personenauto. Daarbij reed de motorrijder door. Aan de auto ontstond door deze aanrijding schade. Vorige week kwam bij de politie informatie binnen over de mogelijke verdachte die deze aanrijding had veroorzaakt. Aan de hand van het vergelijken van de schade aan beide voertuigen, kon worden vastgesteld dat het om de juiste persoon gaat. Het betreft een 30-jarige inwoner van Tolkamer, die afgelopen vrijdag 24 augustus een verklaring heeft afgelegd over het gebeurde. Politie Rivierenland onderzoekt inbraken in vrachtwagens DIDAM - Zondagnacht 27 augustus kwam bij de politie van district Rivierenland de melding binnen dat aan de Tatelaarweg in Didam, achter het tankstation, een poging tot inbraak in, dan wel diefstal van een vrachtwagen was ondernomen. De agenten ter plaatse constateerden dat de vrachtwagen inderdaad was opengebroken, maar dat er niets was weggenomen. Ook had men het contactslot geforceerd.
Vervolgens bleek dat er in meerdere vrachtwagens aan de Tatelaarweg was ingebroken, dan wel een poging daartoe was ondernomen. Over zes vrachtwagens is inmiddels aangifte gedaan. Uit geen van de betrokken vrachtwagens zijn dingen weggenomen. Wel werd behoorlijk wat schade veroorzaakt. De politie verwacht eventueel nog meer aangiftes, aangezien er meerdere auto's stonden die vanochtend gewoon zijn gaan rijden. De exacte bedoeling van de daders is niet duidelijk. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.
Twee jongens krijgen terreinverbod zwembad De Breuly na vechtpartij
ZEVENAAR - Zondag 27 augustus kwam bij de politie de melding binnen dat er een vechtpartij plaatsvond bij het zwembad De Breuly in Zevenaar. Daarbij zou een badjuffrouw een klap hebben opgelopen. Twee broers in de leeftijd van 15 en 13 jaar uit Zevenaar waren na een nachtje doorfeesten naar de Breuly getrokken, waar zij andere bezoekers lastig vielen. Een 32-jarige man en een 33-jarige man uit Zevenaar wilden de rust afdwingen toen zij zagen dat andere kinderen door de jongens werden lastig gevallen. Dat liep uit op een handgemeen. Een op De Breuly aanwezige badjuffrouw kwam ertussen om de partijen te scheiden en kreeg daarbij ongelukkigerwijs door de 32-jarige inwoner van Zevenaar een klap, waarbij zij een blauw oog opliep. Zij doet hiervan geen aangifte omdat het een ongeluk was. De twee broertjes krijgen een terreinverbod, aangezien zij de laatste weken al vaker voor overlast op het terrein van de Breuly gezorgd hebben. Man aangehouden wegens mishandeling
TOLKAMER - Op het strand van de Bijland in Tolkamer is zaterdagavond rond 23.45 uur een 24-jarige man uit Duitsland aangehouden wegens mishandeling. De verdachte had een aantal andere mannen op de Bijland aangesproken. Hij sprak alleen Duits, maar volgens de melder van het incident leek het hem om drugs te gaan. Toen de mannen aangaven niets te hebben, kreeg één van hen, een 19-jarige inwoner van Duiven, een klap in zijn gezicht. De verdachte pakte vervolgens bij een aantal vissers een stoel, kennelijk met de bedoeling daarmee te gaan slaan. De vissers grepen de man daarop vast een hielden hem, onder verzet van de verdachte, aan.
De politie ter plaatse troffen de verdachte liggend op het strand aan. De agenten constateerden dat de man naar drank rook. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Onderweg in de auto werd de verdachte agressief en probeerde een van de agenten naast hem in de auto in zijn arm te bijten. De agent heeft de verdachte daarop, ter afwering van geweld, een klap gegeven. De man is voorgeleid en ingesloten.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar

Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl

Deel: ' 12 personen bekeurd bij controle in Bijland '
Lees ook