NORVELL JEFFERSON PR BV


120.000 SCHOLIEREN KRIJGEN LES IN DE BIOSCOOP

LET OP: GEWIJZIGD TELEFOONNUMMER

FilmFan 9 maart . 29 april

120.000 SCHOLIEREN KRIJGEN LES IN DE BIOSCOOP

Ruim 120 duizend scholieren krijgen de komende maanden les in de bioscoop. In 25 Nederlandse steden gaan leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs in schoolverband bioscoopfilms bekijken in het kader van het educatieprogramma FilmFan. Van de vijf door Filmeducatie Nederland geselecteerd films zijn uitgebreide lespakketten samengesteld. FilmFan .99 wordt op 9 maart officieel geopend door Jeroen Krabbé met de vertoning van zijn film Left Luggage. Het festival duurt tot 30 april.

Behalve Left Luggage gaan leerlingen in de verschillende leeftijdscategorieën kijken naar Good Will Hunting, La Promesse, De Kleine Prinses, Jacht op de Kleintjes en Abeltje. Het festival wordt gecoördineerd door Filmeducatie Nederland (FEN) en 22 Centra voor Kunsteducatie verspreid over Nederland. De gezamenlijke bioscopen en filmdistributeurs, verenigd in de Nederlandse Federatie voor Cinematografie (NFC), ondersteunen FilmFan door het beschikbaar stellen van de zalen en de films. FilmFan heeft dit jaar voor de zesde keer plaats.

Het onderwijs besteedt toenemend aandacht aan de media. Daarin past het bekijken van films in de bioscoop, waardoor media-educatie voor leerlingen concreet wordt. In de tweede fase van het voortgezet onderwijs zijn de films en de bijbehorende lesprogramma.s onderdeel van het nieuwe vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV). Aan FilmFan .99 is bovendien een wedstrijd in het ontwerpen van filmposters en het schrijven van filmrecensies gekoppeld.

Het startschot voor FilmFan.99 wordt op dinsdagochtend 9 maart a.s. om 9.30 uur in de Haagse bioscoop Metropole gegeven door Jeroen Krabbé met de vertoning van zijn regiedebuut Left Luggage. Samen met presentator Bas Westerweel legt Jeroen Krabbé de 400 aanwezige scholieren de vraag voor wat zij in hun koffer zouden pakken, wanneer zij in de situatie zouden komen, zoals de vluchtende hoofdpersonen in Left Luggage.

FilmFan .99 heeft plaats in Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Den Haag, Eindhoven, Emmen, Geleen, Goes, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hoogeveen, Maastricht, Nieuwegein, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Vlissingen en Zwolle.

5 maart 1999

Deel: ' 120.000 scholieren krijgen les in bioscoop '
Lees ook