Ministerie van Defensie


Vlaghijsen bij opening MWK Tae

13e Militair Wereldkampioenschap Taekwondo officieel geopend

10-08-2001

De Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal D.L. Berlijn, opende vanmiddag (vrijdag) op de vliegbasis Woensdrecht officieel het 13e Militair Wereldkampioenschap Taekwondo. Meer dan 150 atleten, afkomstig uit 20 landen, marcheerden over het sportcomplex van de vliegbasis, dat voor de duur van dit wereldkampioenschap vrij toegankelijk is voor het publiek. De organisatie van het evenement is in handen van het Bureau Internationale Militaire Sport in samenwerking met de Taekwondo Bond Nederland en de Koninklijke Luchtmacht onder auspiciën van het Conseil International du Sport Militaire.

Het 13e Militair Wereldkampioenschap Taekwondo, dat van 11 tot en met 14 augustus wordt gehouden brengt een groot aantal sportlieden, scheidsrechters, verzorgers en begeleiders samen. Ze paradeerden tijdens de openingsceremonie in een bonte stoet langs het applaudisserende internationale publiek. De Nederlandse militaire ploeg bestaat uit zes taekwondoka´s: Jamie de Fretes, Dennis Mollet, Dennis Bekkers, Pim Doedens alsmede Suzanne Bolhaar en Sylvia Janssen. Teamcaptain is Aat Schilperoort.

De sportlieden uit België, Ivoorkust, Canada, Saoedi-Arabië, China, Korea, Duitsland, Lesotho, Italië, Rusland, Verenigde Arabische Emiraten, Letland, Cyprus, de Verenigde Staten, Koeweit, Kroatië, Azerbeidzjan en Albanië, stelden zich op om getuige te zijn van de feestelijke opening. Muziek, een fly-by door twee F16's, een showballet en verschillende demonstraties zorgden voor voldoende afwisseling. Vlaggen werden gehesen, het Wilhelmus werd gespeeld en gezongen en drie parachutisten met een fakkel maakten een precisielanding op twee meter van de tribune. Aan Eugene Michielsen, lid van de Woensdrechtse stichting 'Samen Actief en Sportief', de eer om het taekwondovuur te ontsteken. Een onderdeel dat de aandacht op eiste was het uitspreken van de sport-eed. Eén scheidsrechter deed dat namens alle aanwezige scheidsrechters en Virginia Laurens deed dat namens de aanwezige atleten. Zij is momenteel herstellende van een operatie maar behaalde vorig jaar in Australië nog een eervolle vierde plaats.

De wedstrijden in de verschillende gewichtsklassen bij de dames en de heren, starten dagelijks om 13.00 uur. De toegang is gratis. Het wereldkampioenschap in Woensdrecht is een unieke gelegenheid om de taekwondo-sport en de Koninklijke Luchtmacht van dichtbij te zien. (Foto´s: Fabiënne Bruijs)

Klik hier voor alle informatie over het Militair Wereldkampioenschap Taekwondo/Click here for information about the MWC Taekwondo Openingsceremonie MWK Taekwond

Deel: ' 13e Militair Wereldkampioenschap Taekwondo officieel geopend '
Lees ook