Ingezonden persbericht

17000 unieke .INFO domeinnamen vrijgegeven

Commercieel interessante domeinnamen als marketing.info en hypotheken.info opnieuw registreerbaar

DORDRECHT, 20020611 -- AlterNET Domains (www.alternetdomains.com) lanceerde vandaag in samenwerking met Afilias een website waarop ruim 17.000 voorheen geregistreerde domeinnamen geregistreerd kunnen worden. Namen als marketing.info, motels.info, reisburo.info en vele andere commercieel interessante domeinnamen zijn opnieuw te registreren door iedereen.

De .info domeinextensie is vorig jaar wereldwijd ingevoerd als alternatief voor het veelgebruikte .com adres. Dit resulteerde in enkele maanden tot een enorme groei van .info domeinnamen. Een deel daarvan bleek onder valse voorwendselen te zijn vastgelegd. Aanvragers hadden bij de registratie onjuiste gegevens in gevuld om zo voorrang te krijgen bij de registratie. Veel klachten waren het gevolg. Hierop besloot Afilias, de organisatie die de .info domeinextensie uitgeeft, om de onrechtmatig geregistreerde .info domeinen terug te nemen.

Tot 25 juni 2002 kan iedereen aanspraak maken op één van de 17.022 domeinnamen. Om de keuze gemakkelijker te maken heeft AlterNET Domains, samen met Afilias, een zoekapplicatie ontwikkeld waarmee via de website (lr2search.alternetdomains.com) gemakkelijk op trefwoord kan worden gezocht.

"De website voorziet in de behoefte van veel bezoekers om net die ene unieke naam te vinden in deze grote collectie. Daarnaast is het ook best wel leuk om te kijken welke namen andere mensen absoluut wilden hebben. Misschien wel uit het oogpunt van geldelijk gewin, of gewoon om iemand dwars te zitten. Helaas komen we daar nooit meer achter. Het mooie is wel dat er voor een heleboel mensen een tweede kans is gecreëerd." aldus Ric van Westhreenen, directeur AlterNET.

Zoekwoorden:

Deel: ' 17000 unieke .INFO domeinnamen vrijgegeven '
Lees ook