PERSBERICHT

CARTOON NETWORK

Amsterdam, 8 oktober1998

DEXTER-MARATHON

18 uur lang Dexter’s Laboratory met Dexter en Dee Dee

Op zaterdag 9 oktober zendt Cartoon Network tussen 0.8.00 uur 's morgens en 12.00 uur 's nachts continu afleveringen uit van Dexter's Laboratory. 16 uur lang is het "wonderkind" Dexter te zien in zijn geheime lab, bezig met wetenschappelijk onderzoek en fantastische uitvindingen. De voortdurende strijd tussen het geniale uitvindertje en zijn zusje Dee Dee staat centraal in de afleveringen van Dexter's Laboratory. Dexter wordt continu gestoord door Dee Dee tijdens zijn uitvinderswerk. Zij vindt het technisch gepruts van haar broer maar niets. Ze kan nergens met haar handen af blijven. Telkens zit zij aan zijn onder-zoeksappara-tuur of draait zij aan knoppen waardoor zijn weten-schappe-lijk werk bedreigd wordt.

Emmy Award

Dexter's Laboratory is afkomstig uit de Hanna Barbera Studio's en was voor het eerst te zien als serie in april 1996. Met nominaties voor de Prime Time Emmy Award in 1995 en 1996 werd Dexter's Laboratory het programma met de hoogste kijkcijfers bij Cartoon Network.

Genndy Tartakovsky

Dexter's Laboratory is bedacht door de 27 jarige Genndy Tartakovsky. Tartak-ovsky is geboren in Rusland. Tot zijn achtste jaar verbleef hij in Moskou, waarna hij met zijn ouders naar Chigaco emigreerde. Op de filmvak-school, Cal Arts, in Los Angeles schreef en regisseerde hij twee studenten-films. Een daarvan werd geselecteerd en vormde de basis voor de succesvolle serie Dexter's Laboratory.
Eind 1998 zullen er in totaal 52 afleveringen geprodu-ceerd zijn.

Voor informatie (niet voor publicatie);
Matthijs Spits, PR Cartoon Network, tel. 020-3553143 of 0653277138

Deel: ' 18 uur Dexter's Laboratory op Cartoon Network '
Lees ook