19e Internationale Poppen en Berenbeurs in Ahoy


Een beurs voor verzamelaars en doe-het-zelvers

ROTTERDAM, 20090910 -- Op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober 2009 is hal 6 in de Ahoy weer gevuld met honderden stands, overvloedig gevuld met poppen, beren en materialen om zelf aan de slag te gaan.

Bezoekers kennen de beurs in Ahoy, een hoog therapeutisch gehalte toe. De crisis heeft geen enkele vat op het plezier dat poppen- en berenliefhebbers aan hun hobby beleven. Ondanks de crisis, of misschien wel dankzij de crisis, is het aantal exposanten en het bezoekersaantal aan de beurzen stijgende. Misschien is het te danken aan het feit dat veel mensen van de nood een deugd weten te maken in deze moeilijke tijd. Jong en oud gaan zelf aan de slag om iets moois te maken. Dan blijkt dat het werken met de handen, of "prutsen" zoals sommigen dat zelf noemen, een therapeutische werking heeft, je vergeet alles om je heen en bent uitsluitend met dat blokje klei, dat poppenhuismeubeltje, of dat lapje stof bezig.
Natuurlijk kost elke hobby geld maar de poppen-, beren- of poppenhuishobby hoeft geen kapitalen te kosten en het plezier ervan is onbetaalbaar.
Voor mensen die poppen of beren verzamelen wordt Ahoy als een Eldorado gezien. De "Droomvervullers" zoals sommige poppenontwerpsters worden genoemd weten hun fantasie om te zetten in realiteit. "Je loopt langs de stands, kijkt en speurt, en dan... opeens wordt je blik getroffen door een oogopslag, een lief mondje of een prachtige oude doopjurk", vertelt een enthousiaste bezoekster.
Ook dit jaar zijn er weer internationale kunstenaars aanwezig evenals vele antiekstands met een grote sortering oude poppen en teddyberen en oud speelgoed en de niet weg te denken, de poppen- en berendokter en -taxateur. Het maakt niet uit of je veel of weinig geld te besteden hebt, de poppenwereld verbroedert.

De organisatie van de beurs is in handen van Niesje Wolters van Bemmel, www.niesjewolters.nl.


Deel: ' 19e Internationale Poppen en Berenbeurs in Ahoy '
Lees ook